Ik krijg implanten(Klik gebit) maar zie hier tegenop.

Author:
Milovat
Posted:
di, 01/26/2021 - 18:00
Hoi!

toen ik 18 was heb ik al mijn tanden moeten laten trekken. Meerdere redenen.
Ook had ik zelf geen fijne tandarts om het netjes te noemen. (Doorgaan met zeer veel pijn tot flauwvallen aan toe)
Hierdoor heb ik een gigantische angst aan tandartsen gekregen. (Zeker geen verwijt naar alle tandartsen hoor!, ik had gewoon pech)
Door medicatie etc en zowiezo al een slechte kaak moest ik alles laten trekken op mijn 18e.
Mijn huisarts had mij destijds naar het ziekenhuis verwezen, maar door de lange wachtlijst heb ik dit onder narcose in een centrum in Best gedaan.
Nu 10 jaar later ging ik laatst naar Tandprothese praktijk nu in de buurt (eerder een ander dichtbij) omdat ik met dit tweede kunstgebit veel problemen heb.(Kan hem niet plakken etc, veel blaren en rood tandvlees)
doordat ik veel geslinkt ben onder, wat ook het huidige kunstgebit omhoog drukt steeds en dus gigantisch los zit, zelfs met plakken. werd mij aangeraden een Klikgebit onder te nemen, en dat ik dit beter nu kon doen dan later.
Ik werd doorverwezen naar een praktijk voor dit. alles is goedgekeurd etc.
Maar ik heb nog steeds veel angst, ik voel me zeer vertrouwd bij de praktijk waar het gebeurd. maar zie enorm op tegen de behandeling doordat vroeger verdovingen ook al niet goed werkte en ik altijd veel pijn heb geleden bij de tandarts.

Ik heb dus een aantal vragen.
-Kan het zijn dat verdovingen niet werken? en zo ja, wat kan er dan gegeven worden? Ik heb ooit wel 6 verdovingen gehad en alsnog gilde ik het uit (16 jaar destijds) en viel ik erna direct flauw.
-Hoe pijnlijk is de behandeling van het plaatsen van implantaten, het duurt ongeveer een uur, dus ik zie er zeer tegenop. (Nachtmerries en slecht slapen, niet fit overdag, slecht eten) de behandeling is deze week en wordt gek van de zenuwen.
-Helpt het om thuis al iets van pijnstilling te nemen zodat de behandeling minder pijnlijk wordt?
-Kan je nog problemen krijgen met implantaten? bijv pijn na een jaartje ofzo?
-Is dit een eenmalige behandeling, of moet ik over 20 jaar ofzo weer?

de vervolg afspraken zie ik niet zozeer tegenop, maar echt tegen het feit dat mijn tandvlees open gesneden wordt en in mijn bot geboord wordt.
Ik zie erg uit naar de implantaten zelf, deze lossen waarschijnlijk een heleboel problemen op waar ik nu tegenaanloop. Maar dat ene uurtje is echt een doorn in het oog om het niet te gaan doen.