Ik denk dat ik een gaatje heb -- tandarts zegt van niet

Author:
Chantal
Posted:
vr, 05/16/2003 - 20:32
Hoi,

Ik ben enkele jaren geleden gesaneerd na twee jaar niet geweest te zijn. Ik had in die twee jaar meer gaatjes verzameld dan in de 5 jaar daarvoor, en moest o.a. een wortelkanaalbehandeling ondergaan. Als allerlaatste is een kies gevuld (links boven, tweede element na hoektand). Er zijn sindsdien ook geen foto's meer gemaakt. Maar nu heb ik het idee dat er een gat in die kies zit. Als ik er met mijn tong over strijk, is er duidelijk een scherpe rand voelbaar en daarnaast lijkt er een gat te zitten. Ik heb dit al een paar keer aangekaart, maar mijn tandarts beweert dat er echt niks mis is. Ik heb gevraagd om een foto te maken maar dat wil 'ie niet. Hij vindt het niet nodig. Zou dit inderdaad een gaatje kunnen zijn of is het waaschijnlijk gewoon een staaltje van slecht vulwerk? Ik heb sinds ik bij deze tandarts ben namelijk wel vaker scherpe randen aan kiezen die gevuld zijn.
Caro

een gat voelbaar met je tong?

Dan is t toch een groot gat denk ik zo, en dan zou je ook vergaan van de pijn,..

maar je bent gesaneerd, maar als jij t niet vertrouwd kan je dat aankaarten, maar als je arts zegt dat er niets is, zal je daar ook op moeten vertrouwen .
kan je je gevoel daar niet bij neerleggen dan , kan je gewoon vragen of je toch foto,s mag maken, tis immers jouw mond, al was t maar om jou gerust te stellen, maar als jij me tje tong een groot gat voelt, en de tandarts ziet niets, dan is t ook niet echt logisch om foto,s te maken he...

groetjes Caro
zo, 05/18/2003 - 10:11 Permalink
Jeroentje

Hoi Chantal

Ik had ook een kies met scherpe randen, n dat deed zeer als ik met mijn tong er langs ging. Ik heb gebeld en ik kon meteen komen, hij gaf toe dat hij hem fout gevuld had. Hij heeft de vulling eruit geboord en heeft heeft de open kies schoongeboord. Hij heeft er en nieuwe vulling in gedaan en dit keer zonder scherpe randen. In principe is dat bij jou ook geval. Het kan slecht vulwerk zijn of het kan een gaatje zijn. Dan moet je vragen of je tandarts een foto maakt, en als hij kan niet weigeren wat het het is jou gebit en jij voelt de pijn. En jij moet de foto en de vulling betalen. Vraag het nog eens aan je tandarts, en hij het dan nog niet wil vraag dan raad aan een andere tandarts in de buurt.
Ik hoop dat het lukt. Succes!

De Groeten, Jeroen
do, 07/10/2003 - 21:07 Permalink
Kruisselbrink

Chantal, ik voelde ook met mijn tong scherpe randen op een kies. Ik heb voorgelegd aan de tandarts en zij zei dat het ging om een knobbeltje op de kies. Ja, ik heb het ook niet verzonnen. Bij zo'n knobbeltje moet je er wel extra op letten tegen gaatjes.

gr. Chris
do, 11/06/2003 - 14:33 Permalink