:) Ik ben geweest :)

Author:
ganesha
Posted:
ma, 02/10/2003 - 10:25
Zo, ik ben geweest!!!!
Het viel best mee..ppfffffff
hij had begrip voor mijn angst en heb werkelijk geen pijn gevoeld.
Hij heeft een "medicijn", in deze kies gestopt zodathet misschien niet nodig is tot een zenuwbehandeling over te gaan. Wat is dit dan voor medicijn?
Ik had het ook aan de tandarts kunnen vragen natuurlijk maar was meer bezig met spanningen onder controle houden . Vragen kwamen pas buiten :wink:
Hij zegt dat asl de pijn niet minder wordt na vandaag , dat ik dan altijd mag bellen.
Ik hoopte eigenlijk dat hiermee de pijn weg zou zijn.
Misschien niet dus, ff afwachten.
Volgende week heb ik een volgende afspraak ben wel opgelucht.
Ik was in dat half uurtje ff € 113.00 kwijt
IS dit een normale prijs,? ik schrok nl
nogal.
Als ik patient wil wordne moeten we per gezindslid € 13.90 betalen. Graag wil ik weten of dit gebruikelijk is ..oofuh moet ik maar zoeken ????
Bedankt voor jullie steun iig, dit forum zal me zeker helpen in de toekomst!
gr. Ganesha
verstandskiesje

Hoi Ganesha!!!

Wat goed dat je bent geweest. En wat fijn dat het zo meeviel. Dat geeft mij ook weer een beetje hoop.

Ik heb eindelijk de stap gezet en een nieuwe tandarts gezocht. Mijn ergste pijn is over, dus ik heb maar een gewone afspraak gemaakt. En ik mag morgen om 8:30 al komen!!!

Ik weet niet of de prijzen die je noemt gebruikelijk zijn. Als je direct af heb moeten rekenen, heb je als het goed is ook een rekening meegekregen om eventueel bij de ziektekostenverzekeraar in te dienen. Hier staan (als het goed is) ook de codes van de verrichtte handelingen op vermeld. Bijvoorbeeld C11. Voor iedere handeling (dus code) is bij wet volgens mij een maximum prijs opgesteld. Als je met de verzekering belt (het maakt voor het vragen van informatie niet uit of je wel of niet aanvullend bent verzekerd), kunnen zij je waarschijnlijk meer informatie over de maximum prijzen geven.

Ik heb wel het idee, dat niet alle tandartsen hetzelfde werken wat betalen betreft. De eerste tandarts die ik vanochtend belde, vraagt zijn patienten direct na de behandeling af te rekenen (contant). Ik ben even verder gaan bellen. De tweede die nog patienten aannam, stuurt de rekeningen achteraf naar de patient of verzekeringsmaatschappij. Dat werkt dus hetzelfde als bij bijvoorbeeld de huisarts.

Gezien mijn financiele situatie en het feit dat mijn aanvullende verzekering alle 'normale' verrichtingen wel dekt, vind ik de tweede manier veel plezieriger.

Kortom: Hartstikke goed dat je gegaan bent en bespreek het financiele plaatje sowieso even met je verzekering. (Op internet zijn de codes trouwens ook terug te vinden, ff zoeken m.b.v. een zoekmachine). Als je je niet goed voelt bij de manier waarop de tandarts de kosten verrekend, kun je eventueel een andere zoeken. Aan de andere kant, een fijne tandarts is ook heel wat waard!!!

Oh ja, en veel succes volgende week!
ma, 02/10/2003 - 14:14 Permalink
de digitale tandarts

Beste Ganesha,

Wanneer een wortelkanaalbehandeling wordt gestart bij iemand die geen patient is van de uitvoerende tandarts kan het tarief hoog uitvallen.

De tandarts zal dan de code voor een initiële wortelkanaalbehandeling per kanaal rekenen. Een kies kan bijvoorbeeld drie tot vier wortelkanaalen hebben, waarbij ook de verdoving en de rontgenfoto's en mogelijk de tijdelijke vulling gerekend kunnen worden.

Mocht je reeds patient zijn bij de tandarts dan zal over het algemeen deze behandeling goedkoper uitvallen. Het is daarom verstandig om een tandarts te hebben, voornamelijk ook om te voorkomen dat gaatjes zo diep worden dat een wortelkanaalbehandeling noodzakelijk is.

Het tijdelijk middel dat gebruikt wordt om de wortelkanalen in tussentijd bacterievrij te houden is vaak calciumhydroxyde. Dit middel heeft nauwelijks bijwerkingen.

Succes.



[ Dit Bericht is bewerkt door: de digitale tandarts op 2003-02-10 15:02 ]
ma, 02/10/2003 - 15:01 Permalink
ganesha

Beste Digidentist, hartelijk dankt voor uw antwoord. Het is mij nu duidelijk waarom de prijs vrij hoog ligt. Ik heb het geld er ook wel voor over, maar zoek een klankbord omdat k echt niet weet wat acceptable is...vandaar.
Nogmaal dank!

Verstandskiesje, jij ook bedankt..
Ik wil je heel veel succes wensen morgen.
Banger dan mij kan je niet zijn;)
En het viel iid heel erg mee, het is de opgebouwde angst die totaal haals staat op de realiteit, merkte ik op. Ik ben blij dat je morgen al terecht kan dan heb je ook niet te veel tijd om je zorgen te maken.
Laat je horen hoe het is gegaan.
Groetjesssssss
ma, 02/10/2003 - 15:59 Permalink
Ad

He, moet een opluchting zijn geweest! Blij dat je bent geweest en geholpen bent (dit soort kiespijn is NIET LEUK!).

gr. Ad.
ma, 02/10/2003 - 19:57 Permalink
Moon

Goed dat je bent gegaan! Beter dit dasn nog langer met de pijn blijven lopen. Was het een vriendelijke man? Word je patient bij hem???

Groetjes Monique
ma, 02/10/2003 - 20:26 Permalink
ganesha

Nou Ad zeg dat wel, een hele opluchting kan ik je vertellen. Toen ik na de behandeling met verdoofd maar happy hoofd, in mijn autootje richting huis reed, was ik toch mooi jubelig....haah er valt dan heel wat van je schouders af zeg...

De pijn is weg, af en toe een pijnlijke scheut door kies maar mag geen naam hebben.Ik voel me ff zo heerlijk mensen, na meer dan een hele week kiespijn. Wat vrat dat een energie zeg, je hebt werkelijk nergens zin in. Ik werd gek van mezelf. KAn nu weer lekker rooibos slurpen zonder pijn te hebben, kan je je voorstellen hoe comfi ik me nu voel.
Ik wil dit noooooooooit meer meemaken hoor!!
Moon, hij was wel ok, hij was stil...dat wel..maar ik moet zeggen hij was heel voorzichtig.Ik heb wel eens tandartsen gehad die als een olifant door je mond heenwalsen maar hij was kalm en dat vond ik fijn. Ook liet hij de verdoving geruime tijd inwerken , wat mijn vorige tandarts niet deed. Daar kwam mijn angst ook vandaan. Afijn, dat verhaal heb ik elder al beschreven.
Ja ik wil wel patient worden hier want de assistent was zo lief, die pakte gewoon mijn hand toen ik daar lag, vonnik wel schattig!
Ik had elders op een berichtje van je gereageert, dat zie je dan wel...veel sterkte en ik hoop dat je snel pijnvrij zult zijn.
Bedankt allemaal, geweldige site overigens:)

trusteeeee, Ganesha
ma, 02/10/2003 - 21:58 Permalink