Hoeveel kan er fout gaan in één mond?

Author:
Metaalallergie
Posted:
ma, 10/18/2010 - 17:06
Afgelopen februari bij mijn (oude) tandarts geweest: zoals eigenlijk al jaren; geen problemen, alles keurig schoon. Even tandsteen weghalen en klaar.
Paar weken terug voor het eerste van mn leven KIESPIJN! Vanwege een verhuizing maar naar een nieuwe tandarts in de buurt. Aardige mensen, snel geholpen en een snelle conclusie: mijn verstandskies rechts onder was volledig 'in' de kies ervoor gegroeid, waardoor ik niet bij die kies kon en deze nu nogal verrot is. Dus, afspraak voor een kwb waar ik me niet echt druk om maakte. Gewoon, relaxen, diep ademhalen en het komt goed. Niet dus: er breekt een vijltje af. De man wil dit zelf over 2 weken, als alles een beetje tot rust is gekomen eruit proberen te halen. Als dat niet lukt moet ik naar de endo-nogwat.. Leuk hoor. Hij vertelt me overigens niet hoe vér hij was toen het gebeurde, dus dat weet ik niet.
Omdat ik alleen een WAO'tje heb, had ik het trekken van die kies al naar de kaakchirurg doorgeschoven omdat dát gratis voor mij is. En dan nu dit!?

Eerste vraag: moet ik mijn oude tandarts verantwoordelijk houden/cq aansprakelijk stellen wegens 'achterstallig onderhoud' en het niet zien/vertellen van dit toch wel grote probleem rechstonder?

Ten tweede: waar doe ik goed aan, ik heb een ernstige metaal allergie. Alles van ijzer/titanium whatever wordt mijn lijf uit ontstoken/ge-etterd/geduwd, wat mijn lichaam maar kan verzinnen om iets kwijt te raken. Het is echt waar: rode inkt van tattoo's, spiraaltje, piercings.. alles wordt aangevallen. Ik weet dat we het hier over mm werk hebben, maar toch!


HELP, wat moet ik hiermee??

btw: behandeling ging verder perfect: goede verdoving, geen pijn en ook geen napijn. :D