hoelang duurt het doorkomen van een verstandskies

Author:
marc
Posted:
di, 11/27/2001 - 00:52
Complimenten voor deze mooie site en natuurlijk voor de duidelijke antwoorden die U geeft. Ik heb het idee dat er rechtsonder, #18, een verstandskies door komt. Hoe lang duurt dat en hoort daar ook hoofdpijn/koorts bij,
gr marc
de digitale tandarts

De verstandskies rechtsonder, element nr 48 (18 is rechtsboven) breekt ongeveer rond het 20e levensjaar door, maar dit kan per individu varieren.

Het doorbreken van een tand of kies, kan zeker klachten opleveren. Huilen bij jonge kinderen kan bijvoorbeeld veroorzaakt worden door het doorbreken van tanden.

Je hoofdpijn en koorts kunnen dus verklaard worden door het doorbreken van een verstandskies. Dit moet echter niet langer dan enkele weken klachten blijven geven.

Als deze klachten aanhouden en je in het gebied van de verstandskies nog steeds last hebt, dan kunnen ook andere zaken een rol spelen.

Mogelijk is de verstandskies nog (half) bedekt met een lapje tandvlees (operculum), waaronder voedselresten/plak een ontsteking (coronitis) veroorzaken. Weghalen van dit stukje tandvlees of verwijdering van de verstandskies zou dan kunnen helpen.

Het is ook mogelijk dat de verstandskies boven dichtbijt op dit stukje tandvlees en daardoor een ontsteking veroorzaakt (pseudo-coronitis), weghalen van de verstandskies boven is dan de oplossing.

Succes!
[ Dit Bericht is bewerkt door: de digitale tandarts op 2001-12-03 12:30 ]
ma, 12/03/2001 - 12:26 Permalink