hoelang duurt het boren?

Author:
tandplak
Posted:
za, 07/08/2006 - 12:44
Bij het vullen van een 1 gaatje, De tandarts trekt er een kwartier voor uit. Voor verdoven boren en vulling aanbrengen.

Maar hoelang duurt het eigenlijk het boren van een kies. Een minuut? 1 2 3 minuut?
Het geluid en de pijn van de boor duurt lang. Maar hoe lang is het nou echt alleen het boren dus.

Bij voorbaat dank voor het antwoord. Ben nieuwsgierig


:smt001 :smt006
Geke

Dat is natuurlijk heel erg moeilijk te zeggen. Dat hangt vaak van het gaatje af, of er veel schoongemaakt moet worden, hoe groot het is en of er ook een deel tussen de tanden/kiezen zit, waar de tandarts misschien moeilijker bij kan of moeilijker kan zien. Vaak is het ook vantevoren lastig in te schatten hoe diep het gaatje zit, dat is op de rontgenfoto niet altijd goed te zien. Maar ik denk als je tandarts er ongeveer 15 minuten voor uittrekt om het gaatje te behandelen, dat hij van deze tijd misschien 3 minuten boort. Vaak eerst met een boor die iets sneller draait en om het goed schoon te maken en het zachtere weefsel van het gaatje weg te halen daarna nog even met een langzamere boor. Verder wordt de boor bij het afwerken van de vulling vaak ook nog gebruikt om het mooi glad te maken, maar dit is eigenlijk niet pijnlijk. Het gaatje schoonmaken hoeft ook geen pijn te doen. Als het goed verdoofd is, heb je daar geen last van.

Ik hoop dat het zo een beetje duidelijk is, mocht je nog vragen hebben kun je het natuurlijk laten weten.

:smt006 Geke
za, 07/08/2006 - 13:19 Permalink
Geke

Dat hangt alsnog van heel veel dingen af natuurlijk. Een eenvlaksvulling kan ook heel diep zijn, dus dat het in de buurt van de zenuw zit, dan is de tandarts vaak wat voorzichtiger. Het hangt natuurlijk ook wel een beetje van de manier van werken en ervaring van de tandarts af. Misschien is het 2 minuten, misschien ook wel 1 minuut en misschien ook wel 3. Daar kunnen wij verder niet zoveel over zeggen. Als je straks als je naar de tandarts gaat een stopwatch meeneemt, dan kun je het opmeten. Dan weet je het voor de volgende keer. Wij kunnen hier niet echt een eenduidig antwoord op geven, omdat daar heel erg veel verschil in zit. Ik zelf ben er nog iets langer mee bezig, omdat ik nog wat minder ervaring heb.

Ik hoop toch dat je wat met deze informatie kunt, mocht je nog eens andere vragen hebben kun je het natuurlijk laten weten.

:smt006 Geke
wo, 07/12/2006 - 17:44 Permalink
tandplak

Bedankt voor het antwoorden. Een minuut kan heel lang duren. Twee nog wel langer.
Bij mij tandarts is de wachtkamer goed geïsoleerd daar hoor je alleen het geluid van het afzuig apparaat. Geen boor geluiden. Dat is maar goed ook. Tot zover mijn vraag stelling. :smt006 :smt008 :smt008
do, 07/13/2006 - 23:17 Permalink