Hoe reeel is mijn angst voor 'nabezwaren'?

Author:
verstandskiesje
Posted:
za, 02/08/2003 - 17:54
Al even niet naar de tandarts geweest. Even, vier jaar dus. Alles gecheckt met de verzekering, maar (en misschien stelt dat meerdere mensen gerust) Zilverkruis Achmea eist geen minimum aantal preventieve controles per jaar. Tenminste, wel voor ziekenfonds, niet voor particulier. Als je van hun al een standaard en tandartspolis hebt, worden de 'normale' zaken wel (gedeeltelijk) vergoed.

Maar goed. Ik zit dus met een verstandskies, die er dadelijk ongetwijfeld uit zal moeten.

Ik zocht naar informatie over hoe de behandeling in zijn werk gaat (heb ik overigens gevonden), maar wat ik vooral tegenkom, zijn berichten van mensen met negatieve ervaringen.

Dat maakt mij bang. Ik vraag me nu af hoe reeel mijn angst is.

Hoe groot is de kans (in percentages) dat je de verdoving langer blijft voelen dan een dag? En dan een week? En dan zes maanden?

Is deze kans ook aanwezig wanneer de behandeling onder narcose plaatsvindt?

Wat zijn de nadelen van een narcose?

Hoe groot is de kans dat de kaakchirurg uitschiet met zijn boor? Ik wil verder niemand zenuwachtig maken, maar bij mijn vader is dit twee keer gebeurd. De eerste keer zat de boor in zijn lip, de laatste keer, niet zo lang geleden, in zijn wang.

Of heeft mijn papa gewoon niet stil gelegen?

Nou ja, ik dus erg benieuwd naar de feiten. Wie kan mij verder helpen?
Moon

hoi verstandskiesje,

Ga er niet vanuit dat die kies eruit moet. Ik was er ook heel bang voor, maatr mijn tandarts zegt dat zolang ik er geen last van heb, hij hem er niet uit haalt. Heb jij last van je verstandskies?

Ik heb een super ervaring met het rekken van mijn verstandskies. Die van mj was behoorlijk ontstoken en is bij de tandarts accuut getrokken omdat ik mijn mond nauwelijks meer open of dicht kon krijgen. Ik heb er totaal geen last van gehad! Het enige wat ik voelde, was het gevoel dat ik een "gat" in mijn mond had zitten, maar dat was na een dag verdwenen! Voor dee rest nauwelijks ergens last van gehad!

Ik heb het afgelopen jaar al meer verdoving gehad dan goed vor me is, volgens mij, maar bij mij is het nooit fout gegaan. Na een paar uur is de verdoving uitgewerkt en heb nergens last meer van.

tja... kan je geen feiten geven, alleen mijn ervaringen!
Sterkte
za, 02/08/2003 - 18:29 Permalink
verstandskiesje

Hoi Monique,

Bedankt voor je geruststellende antwoord. Ik hoop inderdaad dat de kies er niet uit hoeft. Helaas zit er een ontsteking in de buurt van die kies. Er is mij geadviseerd van wel en op zich neem ik dat advies heel serieus.

Ik vind het wel jammer. Want eigenlijk ben ik wel een beetje 'trots' op mijn verstandskiezen.

Volgens mij zit de kies recht. Bovendien is er plek zat. Mijn laatste kiezen boven, zitten voor een deel boven de doorkomende verstandkiezen en ik vermoed dat ik ook boven verstandskiezen zal krijgen. Van te ver doorgroeien, zou in de toekomst dus geen sprake kunnen zijn.

Ik hoop dat mijn (toekomstige) tandarts mijn mening, 'alleen trekken als de ontsteking na 'genezing' terugkeert', deelt.

Maar nogmaals bedankt voor je geruststellende antwoord wat betreft de verdovingen!!!
zo, 02/09/2003 - 16:54 Permalink
Moon

your welcome!

Ik vind het ook altijd fijn als iemand mij gerust kan stellen, en als ik jou gerust kan stellen, waarom zou ik het dan niet doen???

Groetjes
zo, 02/09/2003 - 17:41 Permalink