Is het nog te redden?

Author:
Pinjeu
Posted:
ma, 01/14/2019 - 18:24
Sinds enkele jaren heb ik een overbeet die steeds sterker wordt. Hierbij slijten mijn ondertanden zich in mijn voortanden, die inmiddels dun en ontzettend scherp zijn geworden. Ook brokkelt het randje af. Mijn tandarts hgeeft me geen eenduidig behandelplan. Dat is al drie keer gewijzigd, met als finale het kronen van de voortanden.
Ik weet het niet meer, het stoort me enorm en ik word er bijzonder lelijk van als ik praat/lach.

Kan iemand me advies geven? Moet ik naar een ortho? Moeten mijn tanden niet rechtgezet worden? Of mijn beet verbeterd? Mijn voortanden vallen echt ruim over de ondertanden heen.

Ik schrik als ik de foto's zie. Is het nog te redden?
Attach
vV

Mi eerst ortho, dan met composiet alles opbouwen waar nog wat mee mis is. Geen geld aan kronen uitgeven. Beter verwijzing naar een cbt vragen, de tandarts heeft hier duidelijk te weinig ervaring mee. Je moet ook een doorgewinterd ortho hebben hiervoor
ma, 01/14/2019 - 21:04 Permalink
vV

Als antwoord op door Pinjeu

dan moet tandarts, of eventueel de huisarts, verwijzen. Er zijn ook speciale verwijspraktijken voor dit soort zaken maar die nemen vaak niet de moeite machtigingen aan te vragen, terwijl ik vermoed dat hier wel een deel onder regeling bijzondere tandheelkunde kan vallen. Slechte CBTs ken ik zo niet, het zijn in de regel echte specialistische tandartsen die er werkzaam zijn, met passie ook.
wo, 01/16/2019 - 10:22 Permalink