Help... welk mondwater na behandeling???

Author:
GinaCR
Posted:
do, 05/26/2005 - 09:04
Eergisteren heb ik bij de kaakchirurg 2 verstandskiezen eruit laten halen. De behandeling viel (gelukkig!!!) 100% mee, maar ik ben niet echt blij met de zwelling en de pijn.

Maar goed... daar moeten we even doorheen bijten :D

Ik vraag me alleen af met welk mondwater ik het beste kan spoelen. Ik spoel in ieder geval wel met zout water en ik heb meerdere malen met Bocasan gespoeld. Maar mijn moeder las gisterenavond op deze site dat deze laatste de wond juist open zou houden en dat zie ik natuurlijk niet zitten.
vV

spoelen hoeft inderdaad niet. Als je wat wilt doen is zout water voldoende, en eigenlijk gewoon water al. Het spoelen doe je om te voorkomen dat er vuil blijft zitten, verder niet. de genezing zelf gaat van binnenuit, en daar heeft spoelen geen invloed op. Tenzij er een duidelijke ontsteking zit, maar dit gebeurt slechts zelden.
do, 05/26/2005 - 10:36 Permalink
GinaCR

Ik wist niet dat mondwater niet hielp bij de genezing. De kaakchirurg had mij idd niets aangeraden of voorgeschreven.

Maar ik zou ook mondwater willen gebruiken voor de frisheid. Ik heb namelijk geprobeerd om mijn tanden te poetsen, maar ik krijg m'n mond gewoon niet ver genoeg open en daardoor is het vrij pijnlijk.
Ik ben bang dat als ik gewoon een willekeurige mondwater neem dat het dan heel erg gaat steken ofzo.
do, 05/26/2005 - 11:38 Permalink
minique

Even inhakend op het antwoord van Maja: de bijwerkingen van chloorhexidine zijn o.a.: (zeer) gevoelige tong, smaakverlies en bruine verkleuring op de tanden/kiezen (die alleen door mondhygiëniste of tandarts kan worden weggepoetst). Voldoende redenen dus om er niet mee door te gaan als het niet echt nodig is, zoals Maja al zei!!!

:smt006 Monique
do, 05/26/2005 - 18:39 Permalink
GinaCR

Dat zijn zeker meer dan genoeg redenen om geen mondwater te gebruiken. Ben blij dat ik deze vraag gesteld heb, ik wist dit namelijk helemaal niet.

In ieder geval bedankt voor alle reacties!
do, 05/26/2005 - 19:00 Permalink
Flowerkenzo

Zoals al gemeld heeft het mondspoelmiddel Perio Aid inderdaad als bijwerking een (zeer) gevoelige tong. Na 3 dagen en dus 6x met dit middel voorzichtig gespoeld te hebben had ik verschillende geirriteerde plekken op mijn tong, die als verbrand aanvoelen. Nu 4 dagen nadat ik gestopt ben zijn enkele plekken genezen, maar ik zit nog steeds met het verbrande gevoel op mijn tong wat erg irritant is!
Weet iemand hier iets aan toe doen toevallig?
do, 10/06/2005 - 15:19 Permalink