Heel veel tandellende...

Author:
Tassie
Posted:
vr, 01/01/2010 - 02:51
Hallo allemaal,

Allereerst natuurlijk een stralend 2010 toegewenst aan iedereen!!!!!

Na een tijdje meegelezen te hebben (stapje 1) heb ik me toch aangemeld... Mijn verhaal is lang, veel en heeeeeeeel ingewikkeld en pijnlijk. Voor mijn 16e nooit geen ENKEL gaatje gehad, toen vonden ze een gezwel in mijn linkerbovenkaak. Gelijk werd ik geopereerd met de nodige behandelingen erachteraan.

Nou ja goed op dat moment 1 kies kwijt kan gebeuren (blij was ik er niet mee), wat nog erger was was dat ik tijdens de operatie bijkwam en dus alles kon horen wat ze deden, kon me niet bewegen en uhm geloof me dan gaat je hartslag op een gegeven moment echt omhoog, dat is ook uiteindelijk me redding geweest toen hadden ze door dat ik "bij" was. Alles uitbehandeld 6 jaar gevochten (nee het gezwel in me kaak was niet de enige) op mijn 22e schoon verklaard. Door de operatie een enorme angst voor de tandarts/kaakchirurg/ziekenhuis opgebouwd. Inmiddels ben ik wel weer onder behandeling van een tandarts die snapt dat ik angsten heb, en me goed steunt!

Maar nu dan het probleem, door alle medicijnen en de vele antibioticakuren (die ik nu op mijn 31e nog steeds veel heb) breken mijn tanden spontaan af, toen de 1e afbrak ben ik naar een "kliniek" in Barendrecht gegaan nou die hebben mijn mondje nog verder verziekt, balans nu is 4 kiezen en een tand weg :( Links boven heb ik nog 1 losse kies staan, naar die kliniek ging ik dus mooi niet meer terug maar ja me gebit ging wel steeds verder achteruit. Overigens zijn de tanden en kiezen niet door hun getrokken maar door mijn huidige tandarts en kaakchirurg omdat ze verkeerd gevuld waren, geen volledige wkb's hadden gehad en noem maar op. Kort gezegd gewoon knudde werkjes.

Nu heb ik ook nog is een vreselijke overbite (meer dan 14mm), mijn tong komt over mijn ondertanden heen wat nogal pijnlijk is ..

Ik weet van ellende niet meer wat ik nou moet doen, een kaakoperatie lijkt onvermijdelijk met het nodige beugelen maar dan de staat van mijn huidige tanden is zoooooooooooo bar en bar slecht, ik zie werkelijk niet in hoe deze nog te redden zijn. Gister kies nr 4 bij de kaakchirurg laten verwijderen dus ja.... De 8e ga ik weer naar de tandarts en ik ben me nu een beetje aan het verdiepen wat ik nou precies eraan kan laten doen... maar geloof me de moed zakt me in me schoenen. Kaken passen totaal niet op elkaar waardoor er spanning op komt te staan en ik er koppijn van krijg :-?

Misschien kunnen jullie misschien met uitleg of opties komen want ik zie door de bomen het bos niet meer :( Het verhaal staat er nogal warrig maar de gedachte dat ik op de 8e weer naar de tandarts moet geeft me alweer nachtmerries pfffffff....