Hechtingen laten los

Author:
sammy19
Posted:
za, 11/24/2012 - 18:19
Afgelopen donderdag is bij mij een wortelpuntbehandeling uitgevoerd. Hierbij is eerst de betreffende kies getrokken, daarna behandeld en na de behandeling weer teruggeplaatst. De kies is hierna met meerdere hechtingen gekruist over de kies vastgezet. Alleen nu laten de hechtingen 2 dagen na de behandeling al los. Ik heb de dienstdoende kaakchirurg gebeld (andere dan die mij heeft behandeld aangezien het weekend is), en die zei mij dat ik de losse draadjes maar moest afknippen omdat ze me irriteerde achter in mijn keel (de achterste boven kies is behandeld). Nu zit er dus nog maar 1 hechting vast. Volgens de dienstdoende kaakchirurg maakte dit niet veel uit omdat de hechtingen volgens hem alleen voor het allereerste begin nut hebben (op weg naar huis vanaf het ziekenhuis) en de kies nu al wel aardig genoeg vast zit om het ook zonder de steun van die draden te blijven zitten.
Ondanks dit ben ik er niet gerust op, is het echt zo dat een getrokken en weer teruggeplaatste kies na 2 dagen al voldoende vast zit om het zonder steun van de hechtdraden te doen? Vooral omdat bij een uitgeslagen tand er wordt gezegd dat het wel minimaal 2 weken duurt voor deze weer enigszins vast zit. En het plan van mijn eigen kaakchirurg was om de hechtingen toch wel 2 tot 3 weken te laten zitten.
Ook vertelde deze kaakchirurg mij dat deze behandeling niet vaak slaagt en dat als het bij mij niet aanslaat en de kies niet vast gaat zitten dat niet komt omdat na 2 dagen de hechtingen al los waren.