Handelingen betreffende een kroon

Author:
Paultje
Posted:
do, 09/26/2002 - 11:33
L.S.

Van een kies, die meer uit vulling bestond dan uit kies, was een hoek afgebroken. Kies was gevoelig en na 4 dagen kon ik bij de tandarts terecht. Die vond een kroon (mijn eerste) de oplossing en sleep alvast een stuk van de kies af en plaatste een noodkroon zodat ik s'avonds ongestoord op een pinda kon kauwen. Toen de verdoving, die pas op de weg naar huis begon te werken, s'avonds uitgewerkt was, was de hele boel zo gevoelig dat van eten nauwelijks sprake was, laat staan op een pinda kauwen. Een dag later ging de tandarts, gelukkig met een iets betere verdoving, lekker verder slijpen. Het maken van de afdruk ging gelukkig in 4 keer goed en 1,5 uur later zat er weer een noodkroon op. Ik kan helaas nog steeds niet kauwen met de noodkroon vanwege de pijn die dat oplevert. Morgen komt de definitieve kroon erop en ik hoop dat ik dan wel een nacht door kan slapen zonder wakker te worden van de pijn.
Is dit nou allemaal "good practise" ?
Moet ik betalen voor een noodkroon die ik niet kon gebruiken ?
Moet ik betalen voor een verdoving die niet gewerkt heeft ?
Moet ik betalen voor het geklungel rondom het maken van de afdruk ?
Moet er voor het plaatsen van de definitieve kroon weer verdoofd worden ?
Hoe verwijdert de tandarts de restanten van het cement dat nodig was voor de noodkroon ?

Vriendelijke groet,
Paul
de digitale tandarts

De laatste tijd wordt ons wel meer gevraagd of de werk-/handelwijze van een tandarts 'good practice' is.

Met dit forum willen we eigenlijk vnl uitleg over behandelingen en tips geven, of indien mogelijk hulp bieden aan bezoekers van onze site.

We willen, maar kunnen ook geen mening hebben over het werk van andere tandartsen.

Ik kan je alleen meegeven dat het kroontarief, inclusief eventuele noodkroon en afdrukken is... beter een vierde goede afdruk dan een 1 slechte.
Het tijdelijk cement is redelijk zacht en kan gewoon met een sonde (haakje) of een tandsteenverwijder instrument van de kies afgehaald worden.

Vaak als de definitieve kroon geplaatst is, nemen de klachten binnen een paar weken af.

succes.


[ Dit Bericht is bewerkt door: de digitale tandarts op 2002-09-26 12:54 ]
do, 09/26/2002 - 12:51 Permalink
Paultje

Beste Digitale Tandarts,

Ik wilde niet de kwaliteiten van mijn tandarts ter discussie stellen, ik realiseer me dat er in mijn berichtje wat ongelukkige woordkeuzes staan waardoor ik e.e.a. wel suggereer. Hiervoor excuus.
Ik verwonderde mij meer over het feit dat er 2 keer een noodkroon geplaatst moest worden terwijl ik er eigenlijk niet veel mee kon.
De pijn erna had ik ook niet verwacht.
Uiteraard heb je aan mislukte afdrukken helemaal niets en moeten ze over. Ik vroeg me af of de extra tijd en bijbehorende arbeidsloon voor mij rekening waren. Het lijkt erop dat er vaste tarieven gehanteerd worden?

Met vriendelijke groet,
Paul
do, 09/26/2002 - 13:26 Permalink