Graag een reactie!

Author:
Linda
Posted:
vr, 10/04/2002 - 09:27
Hallo, ik ben hier voor t eerst.
Ik ben echt als de dood voor de tandarts! Ik heb echt dagen hoofdpijn voordat ik moet gaan. Als ik er eenmaal ben, ben ik zo paniekerig en verstijfd.
Nu ben ik er woensdag geweest. Ik had geen last van mijn tanden (en nog steeds niet)maar boven bij mijn tanden, bij t tandvlees maar ook een stukje erboven (wang ofzo denk k)zat best een grote bult.Ze had een foto gemaakt en zag dat t ontstoken was. (kunnen ze dat meteen zien bij een foto??normaal moet je bellen voordat ze de uitslag hebben) Dus die hebben ze weggehaald.Ik had een verdoving en voelde er niet veel van. Maar ze was ook mijn 2 oude vullingen wegaan t halen en aan t boren. geen idee wat ze dus allemaal aan t doen was.Maar toen ze klaar was moest ik nog terug komen voor een wortelkanaalbehandeling!! kan dat?ik bedoel:ik heb echt geen last van mijn tanden. En ze had t over een kroon .Ik dacht dat dat niet voorkwam bij "jonge" mensen (22).Savonds is die grote bult weer terug gekomen. Ikke gisteren weer geweest, weer verdoofd, maar nu maakte ze gewoon een sneetje in de bult en dus in mijn tandvlees. Ook al had ik verdoving, ik verging van de pijn!Ze heeft er weer veel vies uit gehaald maar ik moest dat erna ook zelf doen (op mijn wang drukken).Heb ik gedaan, maar nu zit t er nog Die wond doet nog pijn!
Ik durf echt niet terug te gaan!Ik heb echt liever dat ze dat in het ziekenhuis doen hoor!Werken ze daar met een andere soort verdoving of gehele verdoving?
Volgens mijn tandarts doet een wortelkanaalbehandling niet zeer. Maar wta ik hier allemaal lees......
Volgens haar kan dat nie pijn doen, want min wortel is gewoon helemaal dood dus ik kan nix voelen. Klopt dat?

ik zou graag reacties hebben gehad.

Bedankt!
Linda
moniquevanesch

hallo linda

nou meid ik heb het allemaal pas ook door moeten staan maar inderdaad een wortelkanaal behandeling hoeft geen pijn te doen. Behalve als ie zeer diep erbij moet zijn dan voel je een zenuwpijn. Ja waar kan je die mee vergelijken ......het is zo'n pijn wat je voelt als je kou en warmte niet kan verdragen op je kiezen/tanden. dan voel je toch opeens zo'n pijnscheut nou dat is wat je voelt het is heel goed te verdragen hoor. En inderdaad je hoeft geen verdoving want door die ontsteking zijn je zenuwen afgestorven. ik heb na een half uur wel verdovingen gehad omdat die de eerste 2 zenuwen makkelijk eruit kreeg alleen de 3e dus niet want die zat heel diep en vlak tegen mijn onsteking aan. maar die eerste heb ik totaal niet gevoeld zelfs niet zonder verdoving, en ik was zo blij toen hij klaar was want dan zit het allemaal weer goed je krijgt alleen medicijnen erin en 2 weken later moet je terugkomen om de noodvulling eruit te laten halen en dan maakt ie hem eerst schoon en daarna gaat je kies gevuld worden en ben je klaar. Enne doe het maar ik was ook als de dood ik loop altijd in en uit bij det tandarts nooit nergens geen last van en ik moet niets van spuiten hebben maar je voelt je opgelucht als je klaar ben. Oh ik moet wel eerlijk zeggen dat de tandarts tegen mij zei dat ik napijn zou kunnen krijgen na de behandeling en ik kreeg penicilline erbij voor 5 dagen maarre ik had totaal nergens geen last van geen napijn niks misschien een troost voor je.....succes meid enne hou je taai...het valt uiteindelijk wel mee, echt! groetjes van een ook zo bange meid voor de tandarts
vr, 10/04/2002 - 10:57 Permalink
Linda

pffffffffff nu kan ik weer een beetje ontspannen :wink:

Ik hoor er namelijk alleen maar enge vervelende verhalen over!

Thx!

liefs linda
vr, 10/04/2002 - 18:24 Permalink