Goede kaakchirurg in Nederland voor niet-Nederlandse gezichtstypes & TMD klachten?

Author:
Toverdrank
Posted:
vr, 07/21/2023 - 14:46
Lang verhaal kort, ik ben een man van 26 die al een tijdje probeert uit te zoeken hoe op de beste manier verder te gaan. Inmiddels weet ik dat ik milde slaapapneu en TMD heb, en zoek ik een chirurg die hiermee om kan gaan. Bij een voorgaande chirurg werd ik doorverwezen naar een psycholoog (wat ze gewoonlijk doen) om dit te bespreken en die zei dat ik met mijn gezichtstype moet opletten, omdat Nederlandse chirurgen vaak naar Nederlandse proporties opereren. Ik heb gezocht naar een buitenlandse chirurg, zoals Ramieri, Zarrinbal en Raffaini, maar ik weet niet of de vergoeding dat gaat dekken en ik heb het budget niet om dat out of pocket te betalen.

Dus ik zoek nu een goede kaakchirurg die al het bovenstaande aan zou kunnen, en mogelijk ook genio & rhinoplastie doet (een van mijn zorgen is ook verbreding van de neus, die al niet klein is). Mogelijk zou ook iets van bovenkaakverbreding nodig zijn met zo'n soort draaiapparaat. Het gaat om een onder&kruisbeet, en de bovenkaak zou ongeveer 4-5 mm naar voren geplaatst worden, de onderkaak enkel gedraaid naar verwachting. Niet heel veel, maar ik maak me natuurlijk zorgen om alles met het bovenstaande erbij inbegrepen.
Tandarts_Richa…

Slaapapneu, TMD ...Wat is de gestelde diagnose en aanbevolen therapie. Orthodontie in combinatie met chirurgie...Vaak wordt dat idd begeleid door een psycholoog ivm mogelijk acceptatie problemen door gezichts verandering. Belangrijk dat vooraf te onderzoeken. Voor slaapapneu een CPAP of MRA, afhankelijk van AHI score. TMD problemen bij de Gnatholoog. Uw vraag is niet geheel duidelijk voor mij.
vr, 07/21/2023 - 23:44 Permalink
vV

om te vermijden dat er een lang verhaal komt waar je niets aan hebt: je hebt in ieder geval verwijzing van een tandarts nodig, die op basis van zijn diagnose de doorverwijzing doet naar de juiste plek (kaakchirurg, gnatholoog ).
Het is geen kwestie van : u vraagt wij draaien. Dus wat je wilt of denkt wat nodig is betekent niet dat dat ook zo gaat gebeuren. Ik begrijp dat je niet tevreden bent over de chirurg die er nu naar gekeken heeft? (ik lees iets over een voorgaande chirurg)
wo, 07/26/2023 - 12:33 Permalink
Toverdrank

Als antwoord op door vV

Dat weet ik, ik heb zo'n verwijsbrief al eens eerder geregeld. Ik zeg niet dat ik 'niet tevreden ben over de chirurg', naar mijn idee was de vraag duidelijk, ik zoek een solide kaakchirurg die om kan gaan met andere etniciteiten en die geruststelling kreeg ik niet van de betreffende chirurg, daarom dat ik nu door aan het zoeken ben naar de meest aangeprezen chirurgen.
zo, 07/30/2023 - 21:32 Permalink