Gisteren verstandskies getrokken, 2 nabloedingen: wat doen?

Author:
ISSACO21
Posted:
za, 02/01/2014 - 16:00
Hallo,

Ik heb gisteren een verstandskies linksonderin laten trekken.

Nadat de verdoving was uitgewerkt, kreeg ik een eerste nabloeding. Ik heb toen de wond schoon gemaakt, en een uur op een geknoopte zakdoek gebeten. Toen was het bloeden gestopt, en ben ik daarna heel voorzichtig gaan eten.

Na het eten heb ik nog een glas water met ibuprofen genomen, en toen is vrijwel direct erna een twee bloeding begonnen. Dat was rond een uurtje of 00.00. Ik heb toen tot 01.30 op een zakdoek gebeten, en ben toen gaan slapen. Ik werd wakker zonder enige vorm van pijn o.i.d.

Toen ik vanochtend wakker werd, heb ik voorzichtig ontbeten en sindsdien heb ik geen last meer van nabloedingen. Wel is het iets meer pijn gaan doen dan toen ik wakker werd, waarschijnlijk door het kauwen.

Toen ik gister in de spiegel keek, zag ik over de wond alleen maar donkerrood bloed. Vandaag, toen ik wakker werd, zag ik geen bloed meer op de wond. Ik zie de oplosbare hechtingen ook gewoon in de spiegel. En verder zit er geen bloed in mijn speeksel. Ik vroeg me af of ik tijdens het slapen het bloedstolsel heb ingeslikt of iets dergelijks?

Of is het normaal dat er op de 2e dag geen bloedstolsel te zien is, of bloed in de speeksel zit? Ik heb in ieder geval nog geen nabloeding gehad sinds gisternacht.

Mijn andere vraag is het volgende: ik heb de behandeling om 2 uur gehad en mij is verteld dat ik na 24 uur de mond met voorgeschreven mondspoeling moet wassen.. Nou, is 't al 4 uur en in theorie zou ik dus nu kunnen spoelen. Echter heb ik pas sinds 01.30 geen nabloeding meer gehad?

Wanneer zou ik dus kunnen spoelen? Nu of zal ik tot 01.30 ongeveer moeten wachten?

Alvast bedankt voor het beantwoorden van mijn vraag.