Gisteren een behandeling gehad

Author:
Ziva
Posted:
vr, 04/16/2010 - 20:31
Ik had sinds een paar dagen veel last van mijn kies, een kloppende pijn. Eerst 's snachts en woensdagmiddag begon het ineens overdag.
Ik gelijk de tandarts gebeld en kon dondermiddag terecht.

Ik ging eigenlijk al uit van een wortelkanaalbehandeling of misschien dat ie er zelfs wel uit moest.
Er werden foto's gemaakt en het had wel met de wortels te maken, maar het werd geen wortelkanaalbehandeling, ik had blijkbaar 1 of 2 gaatjes in of onder(?) die kies zitten, en de wortels kwamen in opstand volgens hem.

Hij begon zonder verdoving en ik moest aangeven wanneer het gevoelig werd, nou dat duurde dus niet lang en hij zei dat het een goed teken was en deed er daarna verdoving in ( ik weet niet waarom het een goed teken was?) en toen ik klaar was vroeg ik wat er nu precies was gedaan, omdat ik dacht dat het met de wortels te maken had.

En dat had het ook, maar hij zei dat hij het nu uit uitgeboord en het gat helemaal goed heeft gevuld, dus verwacht hij dat de 'opstand' nu vanzelf over gaat.

Maar ik heb sinds vannochtend af en toe van die 'aanvallen' en zelfs pijnstillers helpen amper.
Ik vraag me af of dit normaal is voor iets dat gisteren is gemaakt?
En hoelang kan zoiets aanhouden?

Want het is echt een stekende pijn, en komt met golven.
Ik heb verder ook geen medicijn of iets meegekregen, hij zei alleen 'slik zo wel alvast maar een pijnstiller' toen ik wegging.

Maar die pijn is af en toe echt ondraaglijk...zo'n 'aanval' duurt maar een minuutje of 5-10 maar zijn wel heel erg vervelend.

Hoelang moet ik wachten met het terugbellen naar de tandarts?
Heeft er iemand ervaring mee?

Alvast bedankt.