Gister begin gemaakt aan wortelkanaalbehandeling

Author:
Nmgn24
Posted:
do, 10/10/2002 - 11:14
Gister na veel pijn eindelijk naar een nieuwe tandarts gegaan. Met mijn oude kon ik niet meer door 1 deur, en daarom een andere tandarts gekozen. Prima man, dat bleek gisteren wel.
Een kies gaf enorm veel pijn en bleek erg slecht te zijn. Alleen een wortelkanaalbehandeling bleek nog te kunnen helpen (of trekken uiteraard).
Gister is meteen de eerste stap gezet. Het was (ondanks de ontsteking) vrijwel pijnloos. Alleen de extra verdoving in het kanaal deed ff flink pijn.
Ik heb vandaag alleen behoorlijke napijnen, zowiezo als ik op de kies bijt, maar ook een soort van druk op de kies. Het is al wel een stuk minder als voor de ingreep, toen zag ik bijna sterretjes van de pijn.

Zijn er mensen die ervaringen met deze behandeling hebben, en weten of de 2e en 3e behandeling (schoonmaken en daarna definitief vullen) pijnlijker en zwaarder zijn als de eerste? Gister viel 100% mee. Binnen half uur was ik klaar en stond ik buiten. En hoe lang kan die napijn op de kies aanhouden dat als ik er op druk het pijn doet en ik een beetje een drukkend gevoel erop heb?
Moon

hoi,
Volgens mij is het zo dat bij de eerste behandeling de zenuw eruit wordt gehaald, waardoor de volgende behandeling makkelijker verloopt.
(lees mijn berichten daarom maar niet, ik ben een slecht voorbeeld van een kanaalbehandeling!)
De pijn die je nu voelt is logisch. Ze zitten er zoveel aan te trekken en in te pulken. Die pijn wordt vsanzelf minder na een paar dagen!
Sterkte
do, 10/10/2002 - 13:46 Permalink
Nmgn24

Tnx!
Enige waar ik van baal is de tijdelijke vulling... heb continu het idee dat ie los zit (zit gewoon vast) en voelt naar. Verder slijt ie al af... :S
do, 10/10/2002 - 14:15 Permalink
Linda

In hoeveel keer doen ze nu een wortelkanaalbehandeling?
En een extra verdoving in het kanaal?
Doen ze dat bij iedereen???
ma, 10/14/2002 - 19:58 Permalink