Getrokken kies nog steeds pijn tot oor

Author:
sandyDbb
Posted:
di, 04/04/2023 - 16:39
Hoi, ik heb donderdag 30 maart mijn kies met spoed moeten laten trekken. Nu hebben ze daar 'sponsjes' ingestoken en half dicht genaaid. Nu zijn we 5dagen verder en ik neem nog steeds pijnstillers. De pijn gaat langst heel men kaak tot in men oor. Ik heb geen al te vreemde smaken in men mond en mijn man zegt ook dat er niets vies ruikt. Ik heb wel geen spoel spuitje meegekregen dus spoel ik zo nu en dan men hele mond met water/zout oplossing. Is dit allemaal normaal? Dankje alvast
Tandarts_Richa…

Hangt ervan af welk kies en hoe veel moeite het gekost heeft om eruit te halen. Hoe ontstoken. Hoe snel na het verwijderen is begonnen met spoelen. etc etc etc. Maar soms kan dat zelfs 3-4 weken duren afhankelijk v d verschillende factoren.
di, 04/04/2023 - 20:21 Permalink
sandyDbb

Als antwoord op door Tandarts_Richa…

Hoi, het was links onder de laatste kies. Zoveel moeite was het niet aangezien deze al kon bewegen. Op vorige rx foto's was er wel een periapicale radiolucentie ofzoiets te zien, een zwarting. Ze zieden dat ze alles hebben proper geschraapt(dat was een naar gevoel) ik mocht normaal de 1ste 3dagen niet spoelen van de arts. Maar de dag erna heb ik dit wel zeer voorzichtig gedaan na het eten uit schrik voor ontsteking. Ook als ik men hoofd omhoog doe trekt dit in men onderkaak. Ik zal een foto van de rx erbij plaatsen. Mvg
Attach
di, 04/04/2023 - 23:42 Permalink
Tandarts_Richa…

Links onder de 37.... flinke zwarting aan de wortel punt. Als ik een zwarting zie dan wordt een wortelkanaal behandeling gedaan anders krijgt men er vroeg of laat toch last van...niet pas behandelen als men klachten heeft zeg ik ...voorkomen beter dan...is een cliche.. Nu duidelijk zwarting bij een niet voldoende gereinigd/gesloten kanalen in de 37...dat geeft problemen. Is geen herbehandeling overwogen ??? ik weet natuurlijk niet alle details.Nu dat de 37 verwijderd is...hoe gaat u de 46/47 vervangen...?. Anders groeien de 16/17 naar beneden door gebrek aan steun en u heeft geen kauw functie bij die kiezen.
do, 04/06/2023 - 18:44 Permalink
sandyDbb

Als antwoord op door Tandarts_Richa…

Beste,
Daar komen 2 implantaten in de plek. Een wortelkanaal behandeling kon pas einde juni. En aangezien deze er zo goed als was uit geklopt door een hoofd stoot van de hond vonden we het beter deze eruit te halen. Hij stond helemaal schuin naar binnen toe en los. Vandaar de extractie. Nu gaat het al een pak beter dankzij antibiotica. Enkel wel geen spuitje meegekregen om goed schoon te houden... dus nu moet ik soms de vuiltje eruit proberen te vissen, waarvan ik wel schrik heb dat ik misschien iets verkeerds gaan doen..
Mvg
zo, 04/16/2023 - 00:01 Permalink