Is gebitsreiniging noodzakelijk?

Author:
Bioboskip@gmail.com
Posted:
do, 02/24/2022 - 17:10
Ons gezin met 4 personen krijgt bij elke halfjaarlijkse controle ongevraagd een gebitsreininging sinds deze tandartsenpraktijk is uitgebreid met mondhygienisten (ik denk dat het mondhygiënisten zijn).
Aangezien dat steeds 55€ per keer kost en we een beetje op onze uitgaven moeten letten vraag ik me af of dit wel nodig is? Is het niet gewoon een hip dingetje om allemaal mondhygiënisten rond te hebben lopen in je praktijk die zichzelf dan wel terug moeten verdienen?
Tandarts_Richa…

U kunt ervoor zorgen dat het niet nodig is. Elke dag interdentaal, tussen alle tanden en kiezen, reinigen met ragers en stokers. minimaal 2x p dag met een zachte tandenborstel of elektrisch poetsen. Zorgen dat geen enkel stuk overgeslagen wordt anders kan op overgeslagen plekken tandsteen ontstaan die professioneel gereinigd zouden moeten worden. Indien uw speeksel veel mineralen bevat en plaque bij u sneller aangemaakt wordt vaker dan 2x poetsen, zo vaak als nodig om plaque op uw tanden te voorkomen. En ondanks al die moeite kan tandsteen ophopen op die plekken waar het net te moeilijk is om te reinigen. Dat zou dan professioneel gereinigd moeten worden, minimaal 2x p jaar. Dit kan door de Mondhygiënist of Preventie Assistente gedaan worden afhankelijk v d ernst en hoeveelheid.
Van internet gehaald: Gebitsreiniging, per 5 minuten M03 € 13.85 Hoe lang duurt gebitsreiniging?
".Afhankelijk van de mondhygiëne van de patiënt duurt een afspraak bij de mondhygiëniste tussen de 30 minuten en één uur. Twee maal per jaar een afspraak bij de mondhygiëniste verkleint de kans op grotere problemen wat betreft mondzorg enorm.".
Wat voor zin heeft het om een mondhygiënist in de praktijk te hebben als die alleen zichzelf moet terug verdienen. Ik zie het als een investering in uw gebit om uw gebit juist te behouden. Een waardevol aanvulling in de praktijk zodat ik mijn aandacht aan andere zaken kan besteden. Het is steeds moeilijker een mondhygiënist te vinden die in een praktijk wil werken. Wegens het groot tekort en de wens om zelfstandig te kunnen werken.
do, 02/24/2022 - 21:36 Permalink