gebitscorrectie

Author:
admin
Posted:
ma, 10/08/2001 - 11:21
Hallo, ik heb jaren geleden advies gevraagd bij een orthodontist i.v.m. vooruitstekende tanden en ongelijk staande tanden. Een beugel kon niet werd toen gezegd omdat mijn gebit toen te zwak was. Kortom: beugel en/of kaakoperatie is toen niet doorgegaan. Nu wordt er in de cosmetische tandheelkunde gezegd dat het snel op te lossen is door wat ingrepen in enkele dagen.
Vroeger leek het een enorm probleem met jarenlange ellende met buitenbeugels e.d., nu is het opeens weinig omvattend. Ligt dit puur aan de moderne technieken en vooruitgang? Kortom: moet ik blij zijn dat ik jaren geleden niets heb laten doen en dat het nu zo eenvoudig kan of wordt me iets voorgespiegeld wat nooit helemaal zal lukken?
de digitale tandarts

Geachte bezoeker van tandarts.nl

Er is de afgelopen 20 jaar door moderne technieken absoluut meer mogelijk dan vroeger.

Met name door de mogelijkheid om witte vullingen en porselein te 'plakken' aan tanden en kiezen, is cosmetisch veel mogelijk. Deze tak van de tandheelkunde wordt adhesieve tandheelkunde genoemd.

Mochten je tanden en kiezen enigzins scheef staan, heb je spleetjes tussen je tanden, zijn ze verkleurd, hebben ze ongunstige vorm.... dan kan je dit corrigeren m.b.v. bijv. witte vullingen.

Je veranderd de plaats en richting waarin de wortels van je tanden en kiezen staan dus niet, maar haalt een trucje uit zodat het lijkt dat ze anders staan.

Natuurlijk zitten er grenzen aan, in welke mate je dit kan camoufleren. Soms moet je zoveel slijpen aan relatief gezonde tanden en kiezen om ze weer netjes in een rijtje te krijgen dat het de vraag is of het wel verstandig is om te doen. Misschien is het dan toch beter om eerst orthodontisch voor te behandelen om dus de wortels op een gunstigere plaats en richting te krijgen.

Uit jouw vraag haal ik dat de orthodontist een kaakoperatie voorstelde. Over het algemeen is een overbeet waarvoor een kaakoperatie noodzakelijk is, niet zo maar te corrigeren door het maken van kronen. Ook het feit dat deze jouw tanden te zwak vond voor orthodontie, maakt het gecompliceerd.

Vraag aan je cosmetisch tandarts wat wel en niet mogelijk is , zeker m.b.t. de overbeet en vraag ook naar de voor- en nadelen.

Succes


[ Dit Bericht is bewerkt door: de digitale tandarts op 2001-10-08 12:50 ]
ma, 10/08/2001 - 12:49 Permalink