gaatje boren met of zonder verdoving?

Author:
suusje18
Posted:
wo, 10/10/2012 - 17:10
Dag mensen,

Ik ben een meisje van 18 jaar, en ik moet over 2 dagen 2 gaatjes laten vullen. vorige week ben ik bij de tandarts geweest, en heb ik voor de 1e keer controle gehad na een beugelperiode van 3 jaar. voor die tijd heb ik dacht ik in totaal 2 of 3 gaatjes gehad, en deze zijn gevuld met verdoving.
de tandarts vroeg niet of ik dat wilde of niet. maar nu twijfel ik heel erg of ik een verdoving zal nemen of niet.. ik weet niet of het diepe of oppervlakkige gaatjes, maar eigenlijk wil ik het zonder verdoving proberen, omdat een verdoving helemaal niet goed voor je schijnt te zijn. aan de andere kant,, met die verdoving voel ik helemaal niks... ik wil een soort van overwinnensgevoel krijgen als ik het doe zonder te verdoven, maar als ik er aan denk krijg ik nu al een knoop in mn maag..:S
ik twijfel echt..
iemand ervaring met dit soort situaties? vertel het me alstublieft!

wat adviseren jullie?
toothje

Het ligt er helemaal aan hoe diep die gaatjes zijn. Ik heb één keer een gaatje laten vullen zonder verdoving en voelde er helemaal niets van. Daarna liet ik nog een gaatje zonder verdoving vullen, maar die bleek toen ze gingen boren groter te zijn dan ze dachten en toen deed het wel pijn. Of nouja pijn, het was meer een immens irritant gevoel. Vond het niet prettig. Ik zou dus vragen hoe groot die gaatjes zijn en daarna beslissen.
wo, 10/10/2012 - 17:33 Permalink
mecánico para …

Verdoven is niet slecht, dus dat mag geen reden zijn
Ten tweede je krijgt geen overwinningsgevoel of medailles, het is meer goed gedaan als je het zondera an kon. In het algemeen zal je tandarts je niet stoerder vinden met of zonder. Over het algemeen zijn we niet zo van de vooroordelen. J mag ook zonder beginnen en alsnog verdoven. Is ook goed toch. En dat is geen falen, maar gewoon eenkeuze van het moment.
wo, 10/10/2012 - 19:06 Permalink
suusje18

het was volgens de tandarts niet nodig om een verdoving tegeven. nou, dat heb ik geweten! pijnlijk! lag te shaken op die stoel... ik kreeg niet de gelegenheid om te zeggen dat ik die toch wilde... toen ik klaar was zei hij:het was toch dieper als ik dacht... joh! je meent het niet!... maar het ging prima toch? jaahoor, geweldig. vriendelijk bedankt, en tot over een jaar...;S
za, 10/13/2012 - 12:28 Permalink