Foute kleur

Author:
rbere
Posted:
vr, 10/12/2007 - 11:34
Vanochtend naar de tandarts.
Plaatsing brug. Blij. Niet lang. Verkeerde kleur.Ik kwaad ,tandarts ook.
Noodbrug(rotding) weer terug .Prettig weekend. Weeer wachten.
Vraag: Komt dit meer voor en wie is de hoofdverdachte? De arts of het lab? En hoe lang moet ik wachten .De tandarts hoopte op minder dan 2 weken. Zal waarschijnlijk uit Verweggistan moeten komen. Ga weer op zoek naar een 1-manspraktijk ipv die smoelklinieken. Door schade en schande............. :smt014 :smt014 :smt014 :smt011
mecánico para …

Kreeg u bij die gasten geen korting oplopend tot x%?
tja.

en een kleurfoutje bij bakken is niet echt het einde van de wereld toch? wordt netjes hersteld. praten over hoofdverdachte? Als u die kleur heeft laten bepalen door de tandarts dan heeft die de kleur genoteerd. Als het laboratorium de kleur bepaalt dan is het vaak makkelijker een prachtige kleur te bakken............maar dan natuurlijk geen korting maar extra, voor het kleurbepalen.
:smt017
vr, 10/12/2007 - 13:05 Permalink
rbere

De tandarts heeft de kleur bepaald volgens mij met de assistente .
Hij zei dat ie een andere tint had besteld. Hoe gaat nu het een en ander in zijn werk? Opnieuw maken (in ben een leek) of kleuren?
Hou maar op over die korting. Ben 4 keer teruggeweest toen ik dat ertussen geplakte neptandje had. Voor elk wissewasje een rekeningetje.
Loopt aardig op.
vr, 10/12/2007 - 13:26 Permalink
de digitale tandarts

Het komt weleens vaker dat de kleur niet in 1 keer goed is. De huidige onderstructuur van de brug wordt dan gebruikt (dus de pasvorm blijft goed) en het porselein wordt anders gebakken of bijgekleurd.

Ik ga er vanuit dat u hier geen rekening van krijgt.
vr, 10/12/2007 - 17:40 Permalink
rbere

Nee, ik heb even nagevraagd. Is natuurlijk ook niet leuk voor de tandarts.
Volgens mij kun je in derg. tandartscentra als arts niet je eigen tandlab.
uitkiezen. Of klets ik nu uit mijn nek/mond.?
vr, 10/12/2007 - 18:02 Permalink
mecánico para …

De tandarts heeft de kleur bepaald volgens mij met de assistente .
Hij zei dat ie een andere tint had besteld. Hoe gaat nu het een en ander in zijn werk? Opnieuw maken (in ben een leek) of kleuren?
Hou maar op over die korting. Ben 4 keer teruggeweest toen ik dat ertussen geplakte neptandje had. Voor elk wissewasje een rekeningetje.
Loopt aardig op.


apart dat ze deel rekeningen sturen, klinkt als bang om de boel niet gefinancierd te krijgen. ben wel benieuwd waar die notas dan allemaal voor zijn.
NB, je besteld geen tint, maar je beschrijft de kleuropbouw die je wenst. A2 of B3 roepen is geen kleurbepalen, dat is niet begrijpen hoe de kleur van een tand in elkaar zit.
Afhankelijk van het materiaal kunnen ze opnieuw bakken of opnieuw beginnen, du sdat is niet 123 te zeggen.
vr, 10/12/2007 - 19:07 Permalink
rbere

Ik wacht maar af tot de brug geplaatst is. Kijken hoe het zit en dan besluit ik of ik verder met ze in zee ga. Ik wil nog het een en ander laten doen/vernieuwen. Ik heb een budget van zo,n 3000 Euro per jaar plus 750 Euro vergoeding vd verzekering .Uitgespreid over ong. 2 jaar zou ik dus een kleine 8000 Euro aan mijn gebit kunnen besteden. Ik ben 54 en wil nog een beetje in mezelf investeren.Ik heb boven nog 13 elementen,waarvan 8 kronen(6 afgeslepen,2 op stift) Onder nog 10 elementen ( geen kronen).Links zou een impl. met daaraan 2 kiezen moeten. Ondertanden misschien wat mooier maken.Rechts een brug
vr, 10/12/2007 - 22:09 Permalink
vV

Links zou een impl. met daaraan 2 kiezen moeten


is niet ideaal ivm de belasting van het implantaat.. 2 kiezen, dan ook 2 implantanten denk ik. Een 3-delige brug kan wel op 2.

Maar idd telekns betalen voor iets wat langer mee moet gaan... tenzij iemand echt er verkeerd mee omgaat mag zo iets zonder kosten hersteld worden. Ook weer neit eeuwige garantie maar het verhaal loopt nog niet zo lang.. Waar is die korting gebleven overigens, ik lees inmiddels alleen maar over extra kosten, niet minder..
za, 10/13/2007 - 15:30 Permalink
rbere

De grote rekening komt pas als de def. brug (2kronen plus dummy) geplaatst is. Dat had vr. jl. moeten gebeuren, maar ja....
Vraag: Als je een oude kroon wil vervangen voor een nwe.,is de beh. dan eenvoudiger ?Ik bedoel, de kies is destijds al afgeslepen. Ik vraag dit omdat ik 2 oude kronen heb die ik ook zou willen vervangen. Ze zitten er al 25 jaar.
za, 10/13/2007 - 16:11 Permalink
vV

niet per se eenvoudiger. Vaak zal de preparatie aangepast moeten worden. En je weet niet wat eronder zit..
In de praktijk ben ik er gemiddeld net zo lang mee bezig als met een nieuwe.
za, 10/13/2007 - 18:42 Permalink
rbere

Wat zit er in de regel na 25 jaar onder????.Heb van de desbetreffende kronen nooit last gehad. Er is recentelijk een foto gemaakt van het hele gebit. Kan een tandarts dan al iets concluderen over de toestand van het een en ander?
za, 10/13/2007 - 20:11 Permalink
vV

ja, dan weet je inmiddels wel of er al dan niet ontstekingen onder zitten. Als er bv amalgaam onder de kronen zit vervangen we dat toch liever door iets anders, maar dat kan je van een foto af meestal niet zien.
za, 10/13/2007 - 20:58 Permalink
rbere

Vervolg
Woensdag bericht dat de brug weer terug was.Wat snel dacht ik nog.
Afspraken verzet,want kon dezelfde dag nog terecht.Hoor ik een uur voor de beh. dat ik niet hoef te komen omdat blijkt dat de de brug er helemaal niet IS. Foutje bedankt. Bij navraag wanneer dan wel :waarschijnlijk do of vr Net gebeld Nee hoor ,zal hopelijk do 25 okt.
worden .Volgens mij is die foute brug niet eens teruggestuurd en dacht de tandarts afgelopen woe.:,,Heee, daar staat een doosje met de naam van die meneer, de brug is weer terug. Ik heb totaal GEEN vertrouwen meer in de organisatie. WEL in de tandarts ,want behandelen en organiseren moet je van elkaar kunnen scheiden. Maar toch....
vr, 10/19/2007 - 09:46 Permalink
catja

Als de brug er niet goed bevalt kan deze dan nog veranderd worden? Bijvoorbeeld tandarts koos voor mij kleinere voortanden, maar ik vind dit niet mooi, begrijp ook niet zijn beweegreden. Het zou beter passen bij mijn gezicht zoiets.....................................
Wat te doen?
wo, 11/02/2022 - 17:40 Permalink
Tandarts_Richa…

Voordat de brug definitief geplaatst wordt vraag ik altijd of men tevreden is. Zo ja wordt het definitief geplaatst. Kan wel veranderd worden daarna.. maar soms moet ik dan een heel nieuw brug laten maken. Is het dan reëel, nadat u uw goedkeuring hebt gegeven, dat die kosten voor uw rekening komen. Dus niet goedkeuren als u er niet tevreden over bent. Zolang het niet definitief geplaatst is kan er veel veranderd worden. Ik breng daar dan geen extra kosten voor in rekening, sommigen wel.
wo, 11/02/2022 - 23:13 Permalink