fluoride applicaties

Author:
gasy
Posted:
di, 04/09/2002 - 14:51
Ook mijn tandarts is van mening dat onze kinderen van 7 en 10 jaar deze bitjes nog 2 x per jaar moeten hebben. Het zou veel beter zijn voor hun kiezen. Ze hebben echter allebei nog geen gaatjes en een mooi gebit. Het lijkt alsof hij boos wordt als je zijn advies in twijfel trekt. Wat is nu een echt goede reden om nog fluoride behandelingen te ondergaan? Er is hierover erg weinig te vinden. Onze jongste heeft het erg moeilijk met de behandeling en krijgt steeds braakneigingen. Ze heeft een vrij kleine mond en dan is 4 minuten wel erg lang!
de digitale tandarts

Het is moeilijk om duidelijke informatie te geven over wanneer een persoon extra fluoride maatregelen nodig heeft. Dit zou eigenlijk per individueel geval bekeken moeten worden.

In grote lijnen is er wel wat over te zeggen. Ik neem trouwens aan dat u onze informatie over fluoride (links button 'informatie' en dan klikken op 'fluoride') heeft gelezen?!

In principe is het fluoride basis-advies, opgesteld door het ivoren kruis, de belangrijkste leidraad.
In dit advies zijn de half-jaarlijkse fluoride applicaties in de tandartsstoel niet opgenomen.

Mocht er ondanks voldoende en op de juiste wijze poetsen, meer dan gemiddeld tandbederf ontstaan, dan kan er gekeken worden naar extra fluoridemaatregelen.
Deze fluoridemaatregelen kunnen bestaan uit fluoride-applicaties, maar bijv. ook uit zelf spoelen met een fluoride oplossing of bijvoorbeeld extra poetsen met een fluoride tandpasta.

Bij twijfel wil ik u doorverwijzen naar het Nationaal Instituut voor Gezondheidsbevordering en Ziektepreventie onder deze organisatie valt ook het ivorenkruis

Met vriendelijke groet.[ Dit Bericht is bewerkt door: de digitale tandarts op 2002-04-09 17:02 ]
di, 04/09/2002 - 17:01 Permalink