Facings...advies nodig!

Author:
Lizzy26
Posted:
wo, 03/17/2010 - 19:08
Hallo,

Ik ben nieuw op dit forum en zou graag advies willen over een behandeling die ik heb gehad.
Even bij het begin beginnen. Ik had een verkleurde voortand en ben hiermee naar de tandarts gegaan. Mijn tandarts gaf aan dat door de klap (ik ben er in mijn jeugd hard op gevallen) de tand aan het "dood" gaan is, en daardoor donker kleurt. Hij adviseerde mij facings te nemen om dit probleem op te lossen. Dit advies heb ik opgevolgd en heb op mijn beide voortanden facings genomen. Porseleinen facings, dus er is een stuk van mijn tanden afgeslepen. Opzich is het resultaat heel mooi geworden en de vorm is echt prachtig! Heel natuurlijk en zo voelt het ook.
Alleen nu is het zo dat die tand waar het om gaat (de verkleurde tand) nog steeds donkerder is dan de andere voortand! Nu is het verschil veel kleiner maar ben bang dat het erger gaat worden en daar heb ik natuurlijk geen 600 euro voor betaald! Nu is mij vraag, hoe zouden jullie hiermee omgaan? Ik wil het wel met de tandarts bespreken maar weet dus niet of dit probleem eigenlijk wel op te lossen is?
De tandtechnicus gaf aan dat er bij de 1 meer cement gebruikt moest worden of zoiets (??). Hij gaf de vergelijking van een papier tegen een witte steen aanhouden en tegen een zwarte steen. Ik weet het niet, maar zou heel graag wat deskundig en persoonlijk advies willen.
Ik ben verder heel blij met mijn tandarts maar dit vind ik toch een teleurstelling (ook door de hoge kosten natuurlijk).

Alvast heel erg bedankt!!