Facing voor beugel, kan dat?

Author:
JK12
Posted:
wo, 01/16/2019 - 19:50
Mijn tandarts zegt dat een beugel echt voor een facing of kroon moet, omdat anders het mogelijk niet meer klopt en opnieuw moet achteraf. Is dat zo? Er zijn toch vast mensen die een facing of kroon hebben en jaren later aan een beugel beginnen?Financieel zou het handiger zijn om het eerst te doen (minder lang verzekering nodig wellicht) en esthetisch is het natuurlijk ook wel leuk om al in orde te hebben. Daarnaast zou ik dan de laatste Clearcaps als nacht retainer kunnen gebruiken. Als ik daarna aan m'n gebit laat sleutelen,past het hoesje uiteraard niet meer.

PS: de 2 tanden waar het om gaat staan juist redelijk recht, je moet echt met een spiegeltje in de mond van onder kijken om te zien dat ze niet helemaal recht staan.
vV

ik zou niet weten waarom je dit voorafgaand aan de orthodontiebehandeling zou willen...Veel logischer het erna te doen. Tevens kan het zijn dat de orthodontist het net niet 100 % krijgt. Weet hij ook niet tevoren. Dan kan je achteraf met de facing nog wat kleins corrigeren. Wanneer je die vooraf al maakt kan dat niet meer. of hij moet opnieuw.
do, 01/17/2019 - 15:31 Permalink