Eventuele wortelkanaalbehandeling

Author:
Daglex
Posted:
ma, 11/03/2014 - 15:47
Goedemiddag,

Afgelopen weekend kreeg ik te maken met zeer pijnlijk tandvlees, tussen mijn laatste en voorlaatste kies. (niet mijn verstandskies, die is niet door). In eerste instantie leek het of mijn voorlaatste kies zich verplaatste (voelde of er een beugel aan zat), daarna veranderde het in geïrriteerd tandvlees en nu is het echt ontstoken, met name 's avonds klopt het.
Vanmorgen ben ik bij mijn tandarts geweest. Hij heeft goed geflost, het lijkt nu minder erg te zijn, dus misschien toch vuil.
Maar hij heeft ook foto's gemaakt.
Nu blijkt dat in de voorlaatste kies een ' holte' zit, ter hoogte van de pulpa. Hij verklaart dit, dat de kies zichzelf van binnenuit aan het stukmaken/opeten is. De kies is verder puntgaaf, geen gaten en vullingen, ik heb dus pech. Hij vermoedt dat het vuil wat uit de kies vandaan komt, door de poreuze zijkant gaat en zo het tandvlees irriteert.
Nu merk ik dat het goed flossen onder de tandvleesrand wel helpt en de pijn aan het tandvlees wel afzakt.
Kan iemand mij vertellen:
1. Kan het zo zijn dat een kies zichzelf uitholt? Ik heb geen ziektes en gebruik geen medicijnen.
2. Is een wortelkanaalbehandeling dan idd direct nodig? Hij wil het zsm.
3. Ik ben me al aan het instellen op een wkb. Mijn tandarts verdooft het aan de buitenkant,maar omdat na tests gebleken is dat de zenuw nog leeft, wil hij de zenuw ook door mijn tand heen zelf verdoven. Ik lees hier bijna niets over? Kan iemand mij iets vertellen over deze verdoving en met name de pijn hiervan? Hij voert deze verdoving uit na de andere verdoving.