Ernsige paradontitis waneer start cosmetische benandeling?

Author:
nona
Posted:
ma, 03/07/2011 - 12:54
Ik wordt behandeld voor ernstige paradontitis en dit kan 3 maanden duren en als dan blijkt dat er meerdere behandlingen nodig zijn al dan chirurgisch of niet, dan kan het nog langer duren tot zelfs een jaar.
Nou ziet mijn gebit er VRESELIJK uit en wil zsm weer kunnen lachen en praten zonder mijn hand voor mijn tanden te doen.
Ook ga ik op vakantie en zal mijn schoonfamilie ontmoeten die ik niet allemaal ken ( en anders ga ik echt niet).
Wat is de snelste manier om te starten met het cosmetische gedeelte met of na paradontitis?
Kan ik niet voor een tijd bv zo een Snap on smile laten aanmeten voor 850 euro?

Ik wil echt niet nog langer met dit afschuwelijke gebit rondlopen echt alles is niet om aan te zien en paradotitis behandelingen zullen mij niet kunnen laten lachen etc. Wel gezond uiteraard waar ik ook heel erg blij mee ben maar toch.

Alvast bedankt

Groetjes Nona
Spiegeltje

In het algemeen is het zo dat eerst de parondontitis goed moet zijn behandeld en controle alvorens kan worden gedacht aan cosmetische behandelingen. Eerst moet namelijk het tandvlees rustig zijn en de kans op verder terugtrekken van het tandvlees sterk worden verminderd, anders heeft een cosmetische behandeling weinig blijvend resultaat. Verder lijkt het me dat u een complex probleem heeft, mede gezien de hoge eisen (terecht natuurlijk) die u stelt. Ik vrees alleen dat het niet op heel korte termijn kan worden opgelost. Bent u onder behandeling van een parodontoloog? Vaak doen dergelijke praktijken ook cosmetische behandelingen. U kunt u daar het beste laten voorlichten over mogelijkheden en tijdspad.

Als het voor u heel belangrijk is, zijn er misschien tijdelijke oplossingen om het een beetje toonbaar te maken. Daar heb ik verder geen informatie over. Als er tanden uitmoeten is soms met een plaatprothese een tijdelijke oplossing te maken.
ma, 03/07/2011 - 13:37 Permalink
alpifresh

Ik snap dat je graag wilt dat je gebit er weer netjes uitziet. Geen idee of die snap on smile een goede oplossing is. Maar ik wilde deze optie onder je aandacht brengen:
Vertel je omgeving dat je gebit behandeld wordt en er daarom minder goed uitziet. Dat dit allemaal TIJDELIJK is.

Veel mensen kunnen veel begrip opbrengen, zeker wanneer je bezig bent er iets aan te doen. En wanneer je je kwetsbaar opstelt (door erover te praten) willen mensen vaak heel lief reageren, je steunen, verhalen vertellen over iemand anders die het ook heeft meegemaakt en dat dat allemaal goed is gekomen.
Het is een reele optie om je schoonfamilie vooraf te vertellen dat je er nu niet uitziet zoals je zou willen, dat je jezelf liever voorgesteld had wanneer het allemaal achter de rug was. Zeer grote kans dat ze hun best doen jou te verzekeren dat het allemaal niet uitmaakt, dat het gaat om wie je bent en niet hoe je eruit ziet. Zeer grote kans dat ze nog harder hun best doen ervoor te zorgen dat jij je welkom voelt.

Begrijp ik goed dat je schoonfamilie in het buitenland woont? Tandheelkunde is daar vaak erg duur en voor veel mensen onbereikbaar. In veel buitenlanden hebben veel mensen slechte gebitten. Dat wordt daar beter geaccepteerd dan hier. Hier in Nederland wordt er veel naar mijn gebit gestaard en gegluurd, in het buitenland NIEMAND.
ma, 03/07/2011 - 13:41 Permalink
nona

Spiegeltje bedankt voor uw antwoord,

Ik wordt eind deze maand voor het eerst behandeld voor de paradontitis en zij doen daar idd ook cosmestische behandelingen.
Maar de tandarts had het over 3 maanden tot een jaar eer de paradontitis onder controle is en voor die tijd worden cosmetische behandelingen een lastige zaak.
Maar ik kan en wil niet nog langer zo rond lopen en ben idd op zoek naar (tijdeljke) oplossingen om het idd toonbaar te maken tot die tijd.

Wat u zegt over een plaatprothese dat zal ik ook aan haar vragen tegen die tijd.
Bedankt nogmaals

Alpifresh ook bedankt voor uw vriendelijke antwoord,

Ik weet dat u helemaal gelijk hebt maar ik ben inmiddels zo ontzettend onzeker over mijn gebit en terecht.
Het beinvloed mijn hele leven, doen en laten.
Ik kom nergens meer hierdoor, praten doe ik op een manier waardoor ik denk dat ik de boel kan verbergen wat niet lukt en lachen doe ik tegen niemand.
Ik durf zo echt niet op vakantie oa, ook al zou mn schoonfamilie me begrijpen.
Mijn mond is zo vreselijk erg.

Maar heel erg bedankt voor uw begripvolle woorden
ma, 03/07/2011 - 14:10 Permalink