Eigen tanden naar kunstgebit

Author:
jozefskeh
Posted:
za, 12/04/2021 - 19:45
Hi,

Vorige week ben ik voor het eerst sinds jaren naar de tandarts geweest, omdat ik namelijk een flinke ontsteking in mijn onderkaak had zitten en de pijn té intens was.

Tijdens de afspraak is het volledige gebit ter spraken gekomen en de vraag van de tandarts was dan ook óf ik mijn tanden wilde behouden, aangezien trekken beter zou zijn.

Na het maken van de foto’s, uitleg hebben gekregen en ook advies, heb ik besloten om de tanden te laten trekken en voor een kunstgebit te gaan. Er zijn dan ook gelijk afdrukken gemaakt, is er een begroting gemaakt en ben ik doorverwezen naar de kaakchirurg.

Op 10 januari 2022 mag ik mij melden in het ziekenhuis bij de kaakchirurgie. Echter, nu is mijn vraag of de tanden gelijk getrokken gaan worden. Mijn tandarts gaf aan van wel, maar de baliemedewerkster kon mij dit niet beloven. Zodoende dat ik op dit forum deze vraag stel, in de hoop dat iemand onlangs hetzelfde heeft meegemaakt.

Op de website van het ziekenhuis/kaakchirurg staat dat er een eerste consult gaat plaatsvinden en dat er vervolgens de behandeling gepland gaat worden. Échter, de baliemedewerkster gaf aan om direct het kunstgebit mee te nemen zodat deze geplaatst kan worden, mochten ze gelijk de tanden trekken.

Heeft iemand ervaring? Wordt de behandeling doorgaans gelijk uitgevoerd? Uiteraard kan dit verschillen en is het afhankelijk van..

Goed om te weten: het kunstgebit zou op 3 januari 2022 klaar zijn, deze mag ik dan ophalen en meenemen naar de kaakchirurg.
Tandarts_Richa…

De KC zal ter plekke beslissen of hij tijd heeft en of hij gelijk zal overgaan tot het trekken. Ook afhankelijk v hoeveel tanden en kiezen nog over zijn en de conditie v d resterende tanden. Dus u kunt niet afgaan op de ervaring v anderen. Jammer dat het zover gekomen is. Ik raad niemand een kunstgebit aan en adviseer er alles aan te doen dat te voorkomen. Kunstgebitten is toevallig een v mijn specialiteiten vandaar mijn advies. Al blijven de hoektanden over , mits nog v goede kwaliteit of goed te maken met kronen, ik zal dan een frame prothese aanraden. Maar blijkbaar voor u te laat. Het eerste gebit is uw eerste noodgebit. Uw kaak zal gaan slinken met een steeds losser zittende gebit tot gevolg. Dat zal opgevuld moeten worden en na een paar keer opvullen, als het slinken niet zo hard meer gaat, dan zal u een definitief gebit moeten laten maken. Indien uw kaak te veel geslonken is kan een implantaat gedragen kunstgebit bij uw zorgverzekeraar aangevraagd kunnen worden. Afhankelijk v d mate v geslonken zijn zal beoordeeld worden of u voor een vergoeding in aanmerking komt. Vreemd nietwaar. De beste implantaat is uw eigen tanden en kiezen dat heeft u laten trekken. Vergeet niet dat ook een implantaat , net als uw eigen kiezen, verloren kan gaan.Sterkte in de eerste maanden bij het wennen.
za, 12/04/2021 - 22:44 Permalink