Binnenkort naar de tandarts? Gebruik de groene button "Vraag een afspraak aan" op de pagina van de tandartspraktijk op deze site waarmee u een afspraak wilt maken. Snel, makkelijk en zonder wachttijd, de tandarts belt u zo snel mogelijk.
is een wortelkanaalbehandeling nou wel nodig? | Tandarts.nl
1 post / 0 nieuw
is een wortelkanaalbehandeling nou wel nodig?
Tosca79
Offline
Laatst gezien: 1 maand 1 week geleden
Geregistreerd: 08/11/2020 - 10:05
door Tosca79 di, 08/11/2020 - 10:19
#1

10 jaar geleden heb ik een kroon gekregen omdat er een groot stuk van mijn kies was afgebroken. Die kroon is altijd gevoelig gebleven bij het kauwen van harde dingen, ook nadat hij toch echt vlak genoeg was gemaakt. Laatst viel de kroon eruit. Ik heb een week zonder kroon rondgelopen, en de kies was de eerste dag (natuurlijk) erg gevoelig voor warmte en kou. Ik ging door de grond bij het (voorzichtig) tandenpoetsen. De dagen daarna ging het een stuk beter, al bleef hij natuurlijk erg gevoelig.

Toen heeft de tandarts de kroon met tijdelijke lijm weer vastgezet, en.... Alle gevoeligheid is weg! Ik kan alles kauwen en heb nergens last van. Maar ja, de kroon kan zo niet blijven zitten natuurlijk. De tandarts is van mening dat er een wortelkanaalbehandeling nodig is, omdat er op de foto te zien is dat de zenuw erg dicht onder het oppervlak van mijn stompje kies ligt. Ze vermoed dat daardoor de klachten kwamen. Zelf twijfel ik heel erg. Als de kroon eroverheen zit, dan maakt het toch niet uit hoe dicht de zenuw onder het oppervlak van het stompje ligt? En waarom had ik eerst altijd last van dat ding, en nu ineens niet meer?

Wat is wijsheid? De kroon gewoon terug laten zetten met permanente lijm, of toch maar een wortelkanaalbehandeling (met alle kosten die erbij horen....) om "zekerheid" te hebben dat hij niet meer pijn kan gaan doen?