Is echt iedere behandeling pijnloos te doen?

Author:
rbbrt
Posted:
ma, 08/23/2021 - 12:55
Nu heb ik een flinke tijd angst voor de tandarts gehad, echter ga ik sinds een jaar of 5 weer op zeer regelmatige basis en is mijn gebit in principe gewoon in orde.

Echter, wat ik steeds vaker lees, is dat angst voor de tandarts niet meer nodig is, omdat tegenwoordig alles pijnloos te doen is. Is dat echt zo? Doet een WKB echt geen pijn?

Overigens is/was pijn bij mij nooit de reden voor tandarts angst.
Tandarts_Richa…

Wat is pijn... sommige cliënten hoef ik maar aan te raken of zij zeggen al auw....vaak uit angst om even aan te geven "ik voel dat je bezig bent , wees je voorzichtig met mij". Dat begrijpen wij. Pijnloos met een verdoving vaak wel, maar gevoelloos neen. Een verdoving schakelt de pijn sensatie uit maar niet het gevoel dat wij bezig zijn....met vaak de reactie zoals hier boven beschreven. In de 39 jr dat ik tandarts ben heb ik 4 cliënten gehad waarbij een verdoving helemaal niet werkte. Maar omdat men vertrouwen in mij had heb ik zelfs bij een van hen een WKB gedaan, met een levende zenuw , met zeer korte pijn, heel snel, 5 tellen. Bang makend... neen, dit is niet altijd het geval, meestal niet. Meestal is de zenuw al afgestorven. Dan kunt u in de kies niets voelen. Daar zijn wij bezig. dus zonder pijn. Het gevoel komt vaak van buiten de kies... de ontsteking aan de wortelpunt waar wij niet komen. Maar omdat daar een ontsteking is kunt u dat voelen. Maar vaak/meestal goed te verdoven. Soms zorgt een flinke ontsteking dat het verdovings-vloeistof uitgeschakeld wordt....de les:!!! wacht niet zo lang, wij doen ons best voor u. U zorgt voor de pijn niet wij. Bent u Nr. 5 heb vertrouwen in mij dat ik het ongemak zo veel mogelijk beperk. Heeft u te lang gewacht...heb vertrouwen!!! wij doen alles om u te genezen met zo min mogelijk ongemak.
ma, 08/23/2021 - 13:47 Permalink