Duur ontstekingspijn?

Author:
Toadette85
Posted:
do, 09/02/2010 - 21:16
Hallo,
17 dagen geleden heb ik mijn verstandskiezen, links boven en onder laten trekken.
Boven ging heel makkelijk, moeten snijden met enkele hechtingen daarna maar weinig last van gehad. Beneden ging stukken lastiger, hebben ook moeten snijden en daarna gehecht. Na 2 dagen was bijna alle pijn weg en kon ik zonder pijnstillers. Echter, na 5 dagen begon de wond beneden steeds meer pijn te doen totdat het bijna ondragelijk begon te worden. Nog een paar dagen gewacht en goed gespoeld, daarna toch maar terug naar kaakchirurg. Heeft wond uitgespoeld, conclusie was een oppervlakkige ontsteking. Zou binnen afzienbare tijd vanzelf over gaan. Ondertussen zijn we alweer ruim een week verder en de pijn is alleen maar erger geworden ipv minder. Spoel 2x per dag met de monoject en slik ondertussen stuk of 8 paracetamols mét coffeine per dag aangevuld met 4 ibuprofen 400mg. Erg veel dus, maar pijnstillers werken steeds korter en minder snel. Weet nu niet zo goed meer wat te doen, zal de pijn inderdaad binnenkort overgaan of toch maar weer terug naar kaakchirurg? Wat zou deze nog kunnen doen? Is verder geen zwelling te bemerken, drain was niet nodig volgens arts. Pijn trekt wel door mn hele onderkaak en richting oor dus ontsteking zit er duidelijk nog. Alvast bedankt voor jullie reacties!
Spiegeltje

Kaakchirurg kan weinig meer doen dan de wond schoonspoelen. U heeft waarschijnlijk alveolitis (gebruik de zoekfunctie). U zou nog kunnen proberen om in plaats van de monoject (waar spoelt u mee?) een gaasje op de wond drukken, gedrenkt in 1,5% waterstofperoxide. Dit zo'n 5x per dag een 15-20 minuten volhouden. Waterstofperoxide kunt u bij de apotheek krijgen of de "ouderwetse" drogist. Soms in een sterkte van 3%, dan vlak voor gebruik 1 op 1 verdunnen met lauw water. Wellicht wordt de pijn dan na een paar dagen minder. Na verloop van tijd geneest het echter altijd, wat u ook doet.
do, 09/02/2010 - 22:30 Permalink
Toadette85

Bedankt voor uw reactie. Ik spoel met de Monoject met gewoon lauw water, had nog aan de kaakchirurg gevraagd of er niet iets anders was wat de genezing kon bespoedigen, maar dat was volgens hem niet nodig, lauw water was genoeg. Zal de waterstofperoxide eens gaan proberen. Lijkt wel dat hoe meer de wond dicht aan het groeien is, hoe meer pijn het doet. Is dit normaal? En tot hoe lang kan het duren voordat de pijn helemaal weg is? Heb gezocht op aveolitis en zag dat het normaal gesproken binnen een week of 2 over hoort te zijn. Bij mij duurt het al een stukje langer en zoals ik al zei, de pijn neemt na 2,5 wk niet af maar nog steeds toe. Dat verontrust me een beetje. Of is dit normaal?
vr, 09/03/2010 - 10:28 Permalink
Spiegeltje

Het past bij het beeld dat de pijn toeneemt, maar 2,5 week is wel vrij lang. Ik zou echt die waterstofperoxide 1,5% eens proberen. Door de bruisende werking komt het goed bij de ontsteking. Kan ook in de monoject in plaats van (lauw) water of anders met een gaasje in de wond (als dat niet al te pijnlijk is). Dat moet na 2-3 dagen toch wel wat verlichting geven. Anders maandag maar even de tandarts bellen. Voor de genezing van alveolitis staat zo'n 2 weken. Bij u duurt het kennelijk wat langer.

Als u de waterstofperoxide 3% koopt niet ineens alles verdunnen tot 1,5%. De sterkte gaat dan snel achteruit. Pas voor gebruik verdunnen met lauw water (1 op 1).

N.B. Het is alveolitis en niet aveolitis (was een tikfout van mij). Wellicht vindt u dan meer zoekresultaten.
vr, 09/03/2010 - 11:37 Permalink
Toadette85

Gezien de duur van de pijn was ik hier zelf ook al aan het denken. Moet ik om een kuurtje te krijgen weer terug naar de kaakchirurg of kan ik ook mijn eigen tandarts hiervoor bellen? Word echt gek van de pijn, vooral nu in de avonduren en vroeg in de ochtend. Overdag valt het gelukkig mee.
vr, 09/03/2010 - 22:49 Permalink
Toadette85

Heb vanochtend de waterstofperoxide gehaald, hadden alleen 3% dus heb hem 1 op 1 verdund in de monoject gedaan en daarmee gespoeld. Had daarna een nare smaak in mijn mond, mag ik na het spoelen met de waterstofperoxide mijn mond nog even naspoelen met gewoon water of doet dit de werking teniet? Daarnaast heb ik nog een hoop opgezocht over alveolitis en lees verschillende dingen. De een zegt dat het binnen 2/3 weken normaal gesproken zoiets over hoort te zijn, maar lees ook dat het bij sommige mensen 2 maanden geduurd heeft. Wat is "normaal"? Dit omdat ik anders maar eens voor maagbescherming ga kijken gezien de enorme hoeveelheid pijnstillers.
za, 09/04/2010 - 11:59 Permalink
Spiegeltje

Het menselijk lichaam zit kennelijk zo in elkaar dat het bij de een langer duurt dan bij de andere. Ik weet het verder ook niet. Probeert u eerst die waterstofperoxide eens af te wachten.

Het geeft inderdaad een vieze nasmaak. Even een paar minuten laten inwerken en kan je wel voorzichtig naspoelen, niet te veel gorgelen. De vieze smaak gaat - als ik me goed herinner - toch vrij snel wel weg. Ik heb het ook eens gebruikt na een apexresectie 15 jaar geleden.

Maagbeschermers worden geloof ik gegeven bij gebruik van pijnstillers uit de NSAID-groep (ibuprofen e.d.) bij bepaalde groepen (risico)patienten. Werkt paracetamol alleen niet voldoende? Dat heeft minder bijwerkingen. Paracetamol werkt zo'n 3 uur.
za, 09/04/2010 - 12:17 Permalink
Toadette85

Bedankt voor de tip over de waterstofperoxide, na 3 dagen aantal malen per dag spoelen merk ik echt al verschil! (volgens de kaakchirurg was het dus écht niet nodig om met iets anders dan gewoon water te spoelen..wel dus.) Aantal pijnstillers is al met de helft afgenomen, hopen dat het niet meer te lang duurt voordat die vervelende pijn eindelijk helemaal weg is. Nogmaals dankjewel!
ma, 09/06/2010 - 18:24 Permalink