dikke pijnlijke wang na verdoving

Author:
m@ris
Posted:
di, 04/13/2010 - 14:00
ik heb gisteren bij de tandarts twee verdovingsprikken gehad om twee vullingen te vervangen in 2 kiezen. nu heb ik in januari en februari in totaal 3 kleine gaatjes laten vullen en ook daarbij pijn na de verdoving gehad dat toch wel een week of 1,5 heeft geduurd. er was toen een wondje zichtbaar en er werd gedacht aan dat dat door het wattenrolletje kwam.
nu is gisteren dus links (eerst was rechts) twee vullingen vervangen en kwam de pijn na de verdoving alweer snel opzetten. van de kiezen zelf heb ik geen last maar loop nu met een behoorlijk dikke wang.
nu had ik vanmorgen toevallig een afspraak bij de kaakchirurg (voor wat anders) en die heeft er ook nog even naar gekeken.
hij dacht dat er misschien een bloedvat was geraakt en er een bloeduitstorting zit die de pijn en zwelling veroorzaakt.
moest wel binnen 2 dagen een stuk minder zijn of als het rood werd of nog dikker moet ik donderdag terugkomen en krijg ik antibiotica.

inmiddels word de wang nog wat dikker en de pijn er niet minder op.
kan je echt zo heftig reageren op een verdoving steeds en er evt. een ontsteking van krijgen??, want kan er helemaal niks over vinden op internet?

zal even een foto bijplaatsen van de zwelling vanmorgen, inmiddels is het nog erger.
Attach
alpifresh

Da's inderdaad geen kinderachtige wang!
Ik ben op zoek gegaan naar de bijsluiter voor lidocaïne (dat wordt meestal gebruikt voor plaatselijke verdovingen). Vond dit:
http://www.astrazeneca.nl/_mshost1530184/content/nl/bronnen/media/produ…

Er staat niks in over verdikkingen, wel dat je het niet moet gebruiken als je er overgevoelig voor bent. Dat lijkt me bij jou wel het geval. In de toekomst in ieder geval proberen te vermijden.

Mijn ervaring is dat apothekers veeeeel meer weten over bijwerkingen dan welke arts dan ook, en als ze het niet weten zoeken ze het voor je op. Ik ken apotheekmedewerkers als ERG behulpzaam met een hoop kennis. Zij kunnen waarschijnlijk voor je uitsluiten of het aan de vloeistof ligt.
Als dat het niet kan zijn, moet het aan de priktechniek/naald hebben gelegen.


Ik heb nog even verder gezocht. Vond Lidocaïne aanstipvloeistof
http://www.efarma.nl/pages/winap.asp?ID=1288&Method=infotekst
Hier wordt wel 'zwelling' genoemd als mogelijke bijwerking.
di, 04/13/2010 - 14:32 Permalink
m@ris

ik heb het vanmorgen aan de kaakchirurg laten zien waar ik toevallig ook heen moest. en moet het ook in de gaten houden. als het erger word of niet minder moet ik donderdag terug.

het stomme is dat ik veel vaker verdovingen heb gehad in het verleden en er nog nooit last van heb gehad.
di, 04/13/2010 - 15:09 Permalink
m@ris

ben vanmorgen weer terug geweest bij de kaakchirurg. zwelling is wel ietsje minder maar de pijn zeker niet. er zit geen troep in maar (deze was een andere) hij denkt ook aan een bloeduitstorting.
op de vraag waarom dit dan al 3 keer zo is kon hij me geen antwoord geven, geen idee.
een allergische reactie leek hem ook niet logisch.
heb nu antibiotica mee gekregen om te voorkomen dat het een infectie gaat worden.
als het weer dikker word meteen aan de bel trekken en anders moet ik as. dinsdag weer terug op controle.

in ieder geval thanx! voor de reacties!

gr mariska
do, 04/15/2010 - 13:40 Permalink
Tandarts_Richa…

Dat het bij haar zo gegaan is wil niet betekenen dat het bij u ook zo is. U herkent zich in dit verhaal....wat heeft de kaakchirurg bij u gezegd. Er kunnen zo veel oorzaken zijn dat ik zeg: niet speculeren maar laten beoordelen. Er wordt in het verhaal v Mariska niet gerept over welk verdoving. Daarna een reactie over Lidocaine....dat heeft m i geen zin als je niet weet of Lidocaine gebruikt is. Een interne bloeding....een acute wortel onsteking....tja wat kan het allemaal niet zijn...laat het beoordelen.
zo, 01/16/2022 - 15:24 Permalink