Diep carieuze cariës profunda

Author:
Pieter Ypeij
Posted:
zo, 01/14/2024 - 14:32
Bij mij is in 2020 een rotte kies getrokken door een kaakchirurg. Deze was zo rot dat deze afbrak. Vervolgens is de wortel op een eigenaardige wijze getrokken waarbij volgens mij een stuk kaak is meegetrokken. De wond in de bovenkaak is dichtgenaaid. Na een paar dagen ontstond er een druk onder de wond en kwam er wit spul uit. Na nog een paar dagen werd 's avonds de druk zo hoog dat ik daarom naar de badkamer ben gerend waar de wond open barste en er rode pus eruit kwam en ongelooflijk stonk. Ik ben toen naar de kaakchirurg terug gegaan en kreeg van hem antibiotica en een spuitje om met water de wond schoon te spuiten. Met het spuiten voelde ik het water via de wond achterin mijn neus uitkomen. Na verloop van tijd is de wond dicht gegroeid. Op de plaats waar de kies zat is een enorm gat tussen bovenkaak en onderkaak ontstaan. Vandaar dat ik vermoed dat een stuk kaak is meegetrokken.
Momenteel heb ik nog steeds vage kaakpijn in de bovenkaak waar de kies is getrokken. Mijn vraag is deze pijn normaal na lange tijd na zo'n behandeling?
Tandarts_Richa…

Zo te lezen heeft u een Antrum Perforatie gehad (Met het spuiten voelde ik het water via de wond achterin mijn neus uitkomen.) Het zou kunnen dat de ontstane verbinding met uw neusholte niet helemaal dicht is. Zou dat nogmaals laten nakijken door de KC.
zo, 01/14/2024 - 22:40 Permalink