Dagelijks hoofdpijn na beetverhoging

Author:
Niki20
Posted:
wo, 03/20/2024 - 15:00
Ik heb vorige maand een beetverhoging met composiet laten uitvoeren.
Ik heb een open beet en knars en klem enorm hard. Hierdoor had ik enorm veel schade aan mijn tanden en daardoor dus de beetverhoging.
De eerste anderhalve week ging het goed en was er niks aan de hand.
Toen kreeg ik migraine; maar aangezien ik bekend ben met migraine had ik hier ook geen probleem van gemaakt.
Nu sinds 14 dagen echt elke dag migraine of hoofdpijn.
Nu blijkt dat dit toch door de beetverhoging kan komen. Morgen heb ik een afspraak bij een orofaciaal kinesisttherapeut.
Ik hoop dat dit snel voorbij gaat zijn. Moet iedere dag pijnstillers nemen en ben zo moe van de dagelijkse hoofdpijn.
Iemand hier ervaring mee? Kan het zijn dat ik nog moet wennen aan de nieuwe beetverhoging?
Mijn tandarts is ook een knarsbeugel aan het maken. Hij zegt dat de ophoging een extra trigger kan zijn voor het knarsen.
Attach
Tandarts_Richa…

voordat ik een beetverhoging invoer maak ik eerst een uitneembaar plaat dat de beet verhoogt, Pas als de beet verhoging geaccepteerd wordt zonder problemen zoals hoofdpijn etc, dan pas breng ik de verhoging met composiet aan en daarna, evt waar nodig, als dat geen problemen heeft gegeven, plaats ik kronen. Het kan zijn dat u niet kunt wennen aan de aangebrachte beetverhoging, dat het misschien te hoog is. Dan moet dat verlaagd worden tot een hoogte dat geen problemen geeft. Daarom doe ik eerst de accepteerbare verhoging bepalen via een uitneembare opbeet plaat. Misschien accepteert u geen beetverhoging. dan kan ik ook geen composiet aanbrengen. Knarsen met nieuwe beethoogte dat niet geaccepteerd wordt kan hoofdpijn geven.
do, 03/21/2024 - 00:05 Permalink
Niki20

Ja dit dacht ik dus zelf ook al.
Wat raadt u mij aan om nu te doen?
Ik ga straks naar een kaakfysio en heb volgende week ook een afspraak gemaakt bij een kaakchirurg. Zou de kaakchirurg mij kunnen helpen denkt u?
Ik kan dit echt niet uithouden om iedere dag met migraine of hoofdpijn door het leven te moeten gaan…
Mijn tandarts zegt dat het ongedaan maken niet de bedoeling is en al zeker niet mogelijk is…
Wat denkt u hierover?
Ik zou alles doen om van die dagelijkse hoofdpijn vanaf te geraken…
do, 03/21/2024 - 07:43 Permalink
Tandarts_Richa…

Zou beginnen met het advies inwinnen bij een Gnatholoog, niet een KC. Een Gnatholoog is gespecialiseerd in kaakgewricht klachten. Afslijpen v aangebrachte composiet is veel werk maar wel mogelijk. Maar zullen daar dan de gevolgen v zijn.
do, 03/21/2024 - 23:57 Permalink
Niki20

Heeft u een idee of er in België een gnatholoog zit? Ik heb het al enkele keren opgezocht maar vind hier niets over terug. Ik ben 14 dagen van de hoofdpijn vanaf geweest en nu weer opnieuw dag 5 migraine…
De kaakfysio weet niet zeker of dit van mijn tanden kan komen omdat mijn kaakgewricht wel helemaal los zit. Enkel op mijn spieren staat nog spanning zegt ze.
Kan dit weggaan en weer terugkomen van de beetverhoging? Zou het kunnen dat ik nog aan het wennen ben aan de nieuwe beet?
za, 04/06/2024 - 08:28 Permalink
Tandarts_Richa…

Ik geef aan...meestal 3 maanden om aan een nieuw beet te wennen. Eerst met een opbeetplaat en daarna weer 3 mnd als met composiet is opgehoogd. Nooit gelijk de beetverhoging. Misschien ben ik te voorzichtig en vaak gaat het heel goed maar waarom forceren. Als u gewend raakt aan de nieuwe beet kunnen de klachten over gaan en anders beet weer verlagen beetje bij beetje. Sommigen wennen niet aan een beetverhoging. U kunt op de tandheelkundige universiteiten informeren waar u voor een Gnathologie terecht kunt. Weet de kaakfysio( hier in Nederland een specialisatie middels bijscholing) geen Gnatholoog. Ik neem aan dat als uw kaakfysio gespecialiseerd is zij dan ook meer verwijzingen krijgen.
za, 04/06/2024 - 10:25 Permalink