Composiet facings laten verwijderen

Author:
Koekiee
Posted:
ma, 08/16/2021 - 21:13
Beste allen,

In 2010 heb ik helaas composiet over mijn bovenste 6 voortanden laten zetten.
Dit is in 2018 vervangen. Volgens de tandarts is er een heel klein beetje eigen tand weg.
Ik heb zelf foto’s vergeleken van toen en nu ben gewoon bang dat mijn eigen tanden eronder niet meer gezond zijn. Dat er toch te veel weg is waardoor je er levenslang aan vastzit.

Ik had gewoon prima tanden en vind het verschrikkelijk dat ik mezelf dit aan heb gedaan. Ik wil het liefst terug naar de oude stand. Ik heb binnenkort een afspraak staan voor een second opinion.
Is er iets van een bepaalde techniek waarmee ze kunnen zien hoe mijn tanden eronder zijn? Qua grootte en slijtage. Ik weet gewoon niet waar ik het beste terecht kan hiervoor. Al die klinieken voor facings etc vertrouw ik absoluut niet.

Ben benieuwd of er hier experts zijn die me van advies kunnen voorzien.

Alvast bedankt!
Tandarts_Richa…

Een CBCT 3D scan zou misschien kunnen aangeven wat er onder zit. Dit zal waarschijnlijk zelf betaald moeten worden en niet alle praktijken kunnen een CBCT scan veroorloven. Als er wat van uw tanden is weg geslepen dan kunt u niet meer terug. Weg is weg. Dus terug naar de "oude"situatie zal niet meer kunnen. Daarom waarschuwen wij voor de "mode"verschijnsel om gezonde tanden te laten behandelen. Zie wat er gebeurd is met Dommy Roelvink. Het is mogelijk de composiet facings te "verversen" als ze slijten en minder mooi worden. Wij hebben vele goede specialisten die verstand van zaken hebben. Vraag je tandarts wie hij aan beveelt. Misschien kan hij het zelf even goed of zelfs beter. Het is altijd verstandig met je eigen vertrouwde tandarts te overleggen. Uiteindelijk is dat de vaste factor voor de controle van je tanden. Maak samen een plan voor de toekomst en welzijn van je gebit. Berouw komt helaas vaak na de zonde.
ma, 08/23/2021 - 12:20 Permalink
Koekiee

Hoi Richard,

Dank je wel voor je reactie. Ik vind het zelf ook enorm zonde want mijn tanden waren prima. Helaas dacht ik er op dat moment anders over. Ik zit er nog steeds heel erg mee, het geeft me ook veel stress. Ik heb over een paar weken een second opinion.

Mijn eigen tandarts vertrouw ik niet meer want hij heeft het naar mijn idee verder verpest. Ik merk ook al dat de facings minder mooi worden (je ziet de randen) en dat vind ik erg snel, want de eerste keer zijn ze zo'n 8 jaar meegegaan. nu ongeveer 3 jaar.
Mag ik je misschien een privebericht sturen, want ik weet gewoon niet meer waar ik terecht kan.
wo, 09/08/2021 - 09:40 Permalink