Citanest en hartritme

Author:
pietpaniek40
Posted:
ma, 07/03/2023 - 18:12
Goedemiddag,

Ik heb morgen een spoedafspraak. De tandarts komt bij mij aan huis. Een ambulante tandarts. Dit omdat ik straatvrees heb. En ik ben immens bang voor de tandarts.
Nu heb ik een ernstige pijnklacht en mijn kies zal getrokken worden. Maar ik krijg Citanest verdoving. Ik heb deze verdoving al tig keer gehad, omdat ik ooit heel naar gereageerd heb op de klassieke tandarts verdoving.

Maar nu was ik per ongeluk via Google (ik zocht of er net als lidocaine zalf ook Citanest zalf was ter overbrugging wegens de pijn) en las ik dat er hartstilstand gemeld is bij Citanest.

Nu ben ik dus doodsbang voor morgen. Aangezien ik vaak hartkloppingen en hartoverslagen heb. Mijn vraag is, als je het middel al vaak heb gehad, kun je dan overgevoelig of allergisch worden en ernstige bijwerkingen krijgen?

Ergens lijkt me dit echt onzinnig en een weer eens een domme paniek gedachte van mij, maar hij voelt zo echt en is dominant aanwezig. Ik ben mentaal zwak als het op angst aan komt. Echt een sukkel ben ik dan.
Kan iemand mij informatie geven?
Tandarts_Richa…

Lees de bijsluiter. Daar staan alle bijwerkingen. Bedoelt u dat u dit gelezen hebt??: "Deze hartstilstand was waarschijnlijk een symptoom van overdosering door ongewilde intravasculaire injectie ". Wat/waar heeft u gelezen. Wel goed lezen. Bij welk organisatie is de tandarts aan huis aangesloten. Niet elk kies die pijn geeft hoeft getrokken te worden. Vaak kan die kies behouden worden met de juiste behandeling. Maar mocht een kies verloren gaan hoe gaat u dat dan vervangen. ( trek een kaart uit een huis opgebouwd met speelkaarten...huis valt om. Tanden en kiezen zitten vrij stevig in de kaak maar als een getrokken wordt dan gaan de andere schuiven door verstoorde balans, dus vervangen om dat te voorkomen).
di, 07/04/2023 - 00:21 Permalink
pietpaniek40

Zie nu pas dat mijn bericht wel geplaatst was. Excuus dat ik niet gereageerd heb. Onder mijn profiel kon ik het niet meer terug vinden.

Helaas heb ik door mijn angsten mijn gebit verwaarloosd, geen controles e.d. dus de kies is getrokken, inmiddels een nieuwe post hier geplaatst ivm de wondgenezing en vragen hierover.

De verdoving ging prima! Les die ik heb geleerd: geen GOOGLE!

Maar desalniettemin, dank u wel voor uw antwoord.
zo, 07/23/2023 - 11:03 Permalink