brug te dicht op zenuw geplaatst

Author:
DavidW
Posted:
wo, 04/24/2024 - 14:28
goedemiddag ik heb even een vraag, recent heeft mijn tandarts een brug bij mij geplaatsts maar eigenlijk te dicht op een onderliggende zenuw. Dit komt doordat er een vulling zat waar ze brug op aan heeft laten sluiten.

Het gevolg is dat ik niet kan kauwen met mijn nieuwe brug en dat met name koude pijnlijk is en blijft ook. Ik ben al een paar keer terug geweest om wat aan kauwhoogte te doen en kreeg te horen dat we nog even moeten wachten en dat zenuw vanzelf kan herstellen en dat we in het geval dat het pijn blijft doen we de zenuw ook kunnen doodmaken.

Ik ben ondertussen zo ver dat ik voor de laatste optie wil kiezen maar zou graag willen weten of dit de enige optie is, of het wel een goed idee is om een goede zenuw dood te maken en voor wie de gemaakte extra kosten dan normaal gesproken zijn (in mijn argumentatie zou ik zeggen voor de tandarts omdat het nog steeds herstelwerk is tov eerste behandeling). Hoor graag een professionele mening.

Hartelijke dank voor uw moeite en tijd.
Tandarts_Richa…

Dit is geen herstel maar voortzetting v e behandeling (gevolg) dus kosten voor de client. Voor de zenuw v e kies is het slijpen v e kroon/brug een mega operatie waar het tijd voor nodig heeft om van te herstellen. Soms herstelt het niet en gaat de zenuw dood waardoor een wortelkanaal behandeling nodig zal zijn. Soms herstelt het maar dat kan maanden duren. Als de client daar te veel hinder v ondervindt of het zat is kan een wkb een oplossing bieden.
wo, 04/24/2024 - 23:29 Permalink