Binnenkort naar de tandarts? Gebruik de groene button "Vraag een afspraak aan" op de pagina van de tandartspraktijk op deze site waarmee u een afspraak wilt maken. Snel, makkelijk en zonder wachttijd, de tandarts belt u zo snel mogelijk.
Brug of implantaat ? | Tandarts.nl
2 berichten / 0 nieuw
Brug of implantaat ?
Arnoud
Offline
Laatst gezien: 4 maanden 19 uur geleden
Geregistreerd: 01/27/2020 - 00:02
door Arnoud ma, 01/27/2020 - 00:09
#1

Ik ben 20 jaar heb loopt wederom nog bij de parodontoloog waarbij ik al behandeld ben. Mijn tandvlees is nu bij 1 kies aan de binnen kant zo erg gedaald dat ik met een rager ook de onderkant van de kies moet schoon houden zo merk ik dat mijn kies vaak een beetje los aanvoelt omdat ik veel bot ben kwijt geraakt om die kies heen. Graag mijn vraag wat kan ik het best doen en is het nog wel mogelijk om een implantaat te plaatsen omdat ik geen kraakbot meer om die kies heen heb waardoor de implantaat ook denk ik niet stevig vast zit. Zelf dacht ik aan de optie voor een brug leek voor mij als student beste keuze omdat het ook wat goedkoper is.

Ben bij de paradontoloog al 2000 duizend armer geworden.

Wat erg voor je dat je op
afbeelding van Lieneke
Lieneke
Offline
Laatst gezien: 1 dag 4 uur geleden
Geregistreerd: 01/18/2003 - 01:00
door Lieneke ma, 01/27/2020 - 10:57

Wat erg voor je dat je op deze leeftijd al zulke grote problemen hebt! Een implantaat is inderdaad duur en het is sowieso de vraag of dat wel bij je kan als je nog maar zo weinig bot hebt. Tegenwoordig kunnen ze wel wat meer dan vroeger. Bijvoorbeeld door het bot opnieuw op te bouwen en door de vorm van het implantaat. Een brug kan, mits de buurelementen stevig genoeg zijn om een brug te kunnen plaatsen. Ook wordt een brug niet zo gauw geplaatst op gave elementen (zonder vullingen dus). Een brug kost ook het nodige. Eerst is zaak dat je behandelaar de opties voor jou op een rijtje zet en een kostenplaatje opmaakt. Dan kan je goed kiezen.