Brug of een implantaat

Author:
Danielle Faessen
Posted:
zo, 12/03/2017 - 22:56
Hallo allemaal,

Ik ben 21 jaar en mis mijn linker voor snij tand. 5 jaar lang heb ik met een etsbrug rondgelopen maar dit is geen optie meer. Nou moet ik een keuze maken tussen een brug of een implantaat. Echter hebben ze beiden nadelen en weet ik niet wat ik moet. Een implantaat is niet zo makkelijk omdat ik geen bot heb zitten in mijn tandvlees. Deze moet afhankelijk van de beschikbaarheid uit mijn kaak gehaald worden en anders uit mijn heup. Dit vind ik natuurlijk doodeng en de kosten lopen erg hoog op. Een brug is een andere optie,het gaat om een 3 delige brug. Waarbij ze mijn omliggende tanden helemaal rondom afslijpen,echter zijn deze tanden nog perfect en offer ik ze dus op voor mijn brug. Ze zullen later niet meer mooi zijn en misschien ook heel gevoelig. Graag zou ik ervaringen of meningen willen horen van andere. Wat zou jij doen in mijn situatie ? Graag hoor ik het. Groetjes
vV

als het goed is valt missen van een snijtand, al dan niet niet aangelegd of verloren gegaan voor 18e jaar qua kosten van de definitieve oplossing onder de basisverzekering. Mits behandeld voor 21e jaar. Waarom is daar niets mee gedaan op het moment dat het kon?
ma, 12/04/2017 - 11:20 Permalink
Danielle Faessen

Als antwoord op door vV

Ik ben mijn snijtand verloren toen ik ongeveer 15 jaar was. Ze hebben hem eerst geprobeerd terug te zetten maar dat lukte niet. Hierna zijn wij voor de snelste en goedkoopste oplossing gegaan: een etsbrug. Na 5 jaar ( afgelopen jaar dus)Is deze afgebroken. Echter kunnen ze geen nieuwe plaatsen omdat de oppervlakte aan de achterkant te klein Is,dit zou betekenen dat mijn tanden pijn gaan doen.
Ik weet verder niet wat de regeling verder daarvoor is. Kunt u mij misscjien daar wat meer over vertellen ?
ma, 12/04/2017 - 11:26 Permalink
vV

Als antwoord op door Danielle Faessen

probleem/ongeval had destijds gemeld moeten worden bij zorgverzekeraar. dan was hele behandeling gewoon voor de basisverzekering geweest. Je kan een poging wagen. Vind het wel zeer laakbaar richting tandarts dat die er niets over gezegd heeft en niet tijdig verwezen heeft naar implantoloog Dat had al voor 18e jaar gekund, en dan was er tijding een machtiging aangevraagd. Wellicht stelt de zorgverzekeraar zich coulant op.
ma, 12/04/2017 - 12:03 Permalink
Danielle Faessen

Als antwoord op door vV

Dankjewel voor uw reactie. Laten we het maar niet over mijn tandarts hebben. Ben totaal niet tevreden over hem en nu dus ook opzoek naar een andere tandarts. Waarschijnlijk is er toen de keus gemaakt voor een implantaat omdat zoals ik al zei dit het makkelijkste is. Omdat ik namelijk geen bot meer heb zitten, wil ik dus een implantaat moet er bot weggehaald worden ergens anders vandaan. De tandarts raadde dit toen af. Volgens u zou ik dit nog neer kunnen leggen bij de verzekering? Weet verder niet precies hoe dat gaat, ook omdat ik natuurlijk verzekerd was bij mijn ouders
ma, 12/04/2017 - 12:34 Permalink
vV

Als antwoord op door Danielle Faessen

er kan een poging gewaagd worden. Maar de tandarts die toen er verantwoordelijk voor was is mi wel aansprakelijk ervoor dat niet alles gedaan is wat zou moeten. Dat ie geen zin heeft wellicht in communicatie met verzekeraars betekent niet dat er geen informatie over het traject gegeven moet worden. Vraag ook even na bij je ouders over wat er al dan niet besproken is. botopbouwen op deze plek zijn heel normaal, vaker wel dan niet nodig, bij implantologen ook veel ervaring en deskundigheid in daardoor. Geen reden om je persoonlijk idee als tandarts op te leggen aan de patient, zeker niet op een manier dat de keuze eigenlijk gemaakt wordt door de tandarts.
ma, 12/04/2017 - 13:08 Permalink