Brug bijslijpen, metalen basis zichtbaar?

Author:
Emmyt
Posted:
wo, 10/31/2018 - 19:10
Kan iemand me vertellen of het normaal is dat de tandarts veel van een nieuwe brug af moet slijpen? Zelfs zover dat de metalen basis zichtbaar is?
Ik heb vorige maand een nieuwe brug gekregen. Het paste niet helemaal goed dus ging de tandarts slijpen aan mijn goede tegenoverliggende kiezen. Ik heb dit een halt toegeroepen, want waarom slijpen aan mijn goede kiezen, lijkt me dat dan de brug niet goed is?
Ik ben uiteindelijk weg gegaan met kiezen die niet goed op elkaar pastten. Een andere tandarts uit dezelfde praktijk heeft nu alles passend gemaakt en gaf toe dat er van mijn goede tegenoverliggende gebit teveel is weg geslepen. De kwestie ligt nu bij het management, binnenkort komen ze een 'Oplossing'.
Baal er enorm van want die kiezen zijn nu verpest, de kauwfunctie is afgenomen terwijl ik voorheen een kies mistte op die plek!
1 kies is gewoon een bot stompje, van de andere zijn de knobbels bot afgeslepen.
Kan iemand mij vertellen of het normaal is dat er zoveel van een brug geslepen moet worden, of is er iets fout gegaan bij het happen?
vV

dit hoort niet. Wanneer afdruk en beetregistratie kloppen zijn er geen of slechts minimale correcties nodig. Tandarts had ervoor moeten kiezen de brug niet te plaatsen en alles opnieuw te doen. jammer maar helaas, nu heeft hij meer werk, en kosten daarmee. Dit hoeft u niet te accepteren m.i.
do, 11/01/2018 - 08:23 Permalink