Brug bijslijpen

Author:
Pieter36
Posted:
wo, 12/23/2020 - 20:49
Hallo,

Sinds gisteren heb ik een brug. Deze is in één deel van zirkonium met porselein laagje. Hij beslaat 6 tanden van hoektand tot hoektand.

Over het algemeen best tevreden met uitzondering van 1 van de hoektanden.

Deze is veel te lang. Esthetisch is dit niet zo mooi aangezien hij compleet uit verhouding is met de andere kant. Plus het geeft de indruk dat het gebit scheef loopt want hij is zelfs een 3 tal mm langer dan de centrale snijtanden die op zich al best groot.

Daarnaast voelt hij ook niet lekker want hij zit in m'n onderlip wanneer mijn kaken in rust zijn.

Is het mogelijk dat de tandarts deze onderaan bijslijpt zodat die een 3 tal mm korter wordt?

Ik vind hem verder ook wat te dik. Zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant.

De brug is helaas al definitief bevestigd en ik beklaag mij dat ik dit niet heb gemerkt voor de plaatsing. Maar er valt op dat moment zoveel te verwerken dat ik er niet echt bij stil gestaan heb. Maar eerlijk gezegd, zelfs al kan die er in theorie nog af dan zou ik dit liever vermijden. Het is een hele lijdensweg geweest voor mij persoonlijk en niet enkel de brug.

Is het mogelijk dat de tandarts de brug aan deze tand wat bijslijpt? Ik zou denken dat het inkorten niet zo een groot probleem kan zijn.

Het verdunnen aan de buitenkant daarentegen lijkt mij wel moeilijk, zoniet onmogelijk. Want dan gaat toch de volledige porseleinen laag weggeslepen worden?

Alvast bedankt!