* Binnenkort is de site vernieuwd! Sneller, makkelijker en completer.
* Regel een afspraak via de groene button op deze site op de praktijkpagina van je tandarts.
Bleken na wortelkanaalbehandeling | Tandarts.nl
1 post / 0 nieuw
Bleken na wortelkanaalbehandeling
Pietje1234
Offline
Laatst gezien: 1 maand 3 weken geleden
Geregistreerd: 09/05/2020 - 18:40
door Pietje1234 za, 09/05/2020 - 18:51
#1

Hoi allemaal,

Ik heb een vraagje.

Afgelopen december ben ik (helaas) hard onderuitgegaan met de fiets. Ik heb daarbij een harde klap op twee van mijn tanden gehad. Namelijk grote linkervoortand (aan de bovenkant) en de kleinere tand daarnaast. Om een lang verhaal kort te maken: De grote voortand is in de periode na de valpartij flink donkergrijs geworden. De kleinere tand daarnaast is niet verkleurd. Beide tanden waren dood en daarvoor heb ik een wortelkanaalbehandeling gehad. De voortand is toen ook inwendig gebleekt. Ik heb na het afronden van de wortelkanaalbehandelingen geen klachten meer aan de tanden. De behandeling is afgerond in april van dit jaar. De tandarts in kwestie is gespecialiseerd in wortelkanaalbehandelingen en werkt zelf ook met een microscoop i.p.v. foto's.

Het enige wat ik nu opmerk is dat de kleine behandelde tand toch wat grijs-gelig van kleur is. En dat vind ik erg lelijk :(. In eerste instantie viel dat natuurlijk amper op door de stevig donkergrijze voortand die ernaast zat. Nu wil ik graag de kleinere tand ook inwendig laten bleken. Maar ik vraag mij het volgende af:

Moet daarvoor de gehele wortelkanaalbehandeling worden herhaald? Met alle financiële gevolgen van dien (dus weer € 400-500)?
Of kan de tandarts enkel de vulling voor zover nodig afslijpen, de tand bleken en vervolgens een nieuwe vulling plaatsen? Dit zou de kosten fors drukken (namelijk enkel betalen van de consulten, het bleken en een nieuwe vulling).

Ik begrijp dat ik hier natuurlijk de tandarts voor kan bellen, maar het is nu weekend en ik maak me er dusdanig zorgen om dat ik hier een berichtje plaats!

Groet.