biobloc/homeoblock

Author:
Johan V
Posted:
ma, 08/07/2023 - 16:18
Goedemiddag,

Ik heb het boek Breath gelezen van James Nestor en kom daar klachten tegen welke erg herkenbaar voor mij zijn. Nu gaat er een heel stuk over het verbreden van de bovenkaak tbv neusademhaling (mijn kaak is in mijn "jeugd" redelijk smal gemaakt met beugels). De oplossingen biobloc/homeoblock komen voorbij en aantoonbaar dat dit niet alleen bij jonge mensen werkt. (Een beugel welke je in de nacht draag waarmee de kaak langzaam wordt verbreed).

Nu vraag ik mij af zijn er praktijken in Nederland welke dit aanbieden google kon mij niet echt helpen. Heb wel erg agressieve varianten gevonden met schroeven in het verhemelte maar dat lijkt niet nodig te zijn volgens de literatuur.

Hoor het graag
Bedankt alvast
Tandarts_Richa…

Overleg met een Orthodontist. Zou dat niet met hulp v e tandarts uitvoeren, tenzij de tandarts echt veel ervaring en goede resultaten heeft met ortho. U kunt waarschijnlijk ook artikelen vinden die juist het tegendeel beweren. Vertrouw de specialist ... de Orthodontist.
ma, 08/07/2023 - 21:06 Permalink
Johan V

Als antwoord op door Tandarts_Richa…

Ach ja het tegendeel wordt inderdaad ook beweerd, maar goed kritiek op beugels en de effecten op de kaak en het gezicht zijn natuurlijk ook niet goed voor de business ;)

Ik ga het bij een Orthodontist proberen. Kon die in de buurt niet vinden (welke hier iets mee kan, in Nederland blijkbaar nog niet standaard). Mocht je er een aantal kennen welke hier iets mee kunnen dan hoor ik het graag
di, 08/08/2023 - 08:27 Permalink
Tandarts_Richa…

Helaas ik ken er geen. Vervelend dat u het ziet als business als wij proberen te helpen. Maar u heeft gelijk. Wij hebben een bedrijf. Het is geen liefde werk. De zorgverziekeraars verlangen dat steeds goedkoper gewerkt wordt. Met als gevolg dat steeds meer op omzet gelet moet worden, het moet wel betaalbaar blijven.... een business runnen.
di, 08/08/2023 - 22:52 Permalink
Niels80

Als antwoord op door Johan V

Hi Johan,

Ik heb ook 'het nieuwe ademen' gelezen van James Nestor en hoewel ik geen klachten heb, zou ik wel mij vrij hoge verhemelte willen verbreden.
Dus ik ben benieuwd naar hoe het jou inmiddels vergaat in je zoektoch naar een Bioblock

Over 2 weken heb ik een afspraak voor het aanmeten van een kroon en ga een monoblock/bioblock gelijk ter sprake brengen
za, 10/07/2023 - 21:26 Permalink