Bezig met 3 kronen .....in SPANJE! Help

Author:
Loli
Posted:
za, 12/12/2009 - 00:30
Hallo,

Ik woon in Spanje en hier een gaat alles zoals ze zeggen erg tranquillo. Nu zit ik bij een tandarts en die zei dat ik
3 nieuwe kronen moest. Nou prima, want op 1 kies had ik al een kroon en de kleur was heel erg lelijk. De andere 2 kiezen
zaten vol met vullingen en zenuwebehandeling had ze erg grijs gemaakt.
Nu is het vanaf het begin al goed mis, volgens mijn gevoel. Ze maakten afdrukken en toen moest ik dus wachten met noodkronen. 1 premolaar zit rechts en de andere 2 zitten aan de andere kant en zijn een premolaar en molaar.
Nu zijn die noodkronen in de tussentijd er wel 10x uitgevallen. Steeds moest ik wachten tot ik weer kon komen om ze vast te zetten, geen tijd, geen tandarts en kan geen kwaad. Na zoveel dagen(elke keer wel tussen de 8 en 12 dagen) zonder noodkronen te hebben moeten wachten vraag ik me dus af of dat de goede kiezen niet verschuift?
Een tijd terug had ik de ellende dat ik zonder noodkroon zat, want die was eruit gevallen en dat het stompje afbrak van de molaar. Nu is er alleen een gat over met een scherp randje tand. De ombouw voor de kroon maar dan half weg en zonder vulling meer dus je ziet mijn zenuwbehandeling zitten.
Al die tijd heeft ze daar niks aan gedaan, steeds weer noodkroon erop plakken en de noodkroon laat los want er is geen houvast meer. Doordat ze aan de tandhalzen ging slijpen en ze noodkronen maakte van de oude afdrukken kreeg ik gaten tussen de stompjes en noodkronen de noodkronen liepen niet tot aan de rand van mijn tandvlees maar ik had gleuven waar alles in ging zitten. Dat liet ze ook maar zo, kon geen kwaad zei ze.
Toen kwamen de kronen, pech want de noodkronen lieten in drie weken tijd elke keer los. Toen ben ik teruggegaan
dat het niet zo kon en dat de kleur ook slecht was en 1 premolaar was zo hoog van de nieuwe kroon dat ze bleef slijpen en slijpen dat je het licht erdoor heen zag. Geen metalen kroon maar alleen porselein. Dat was niet erg volgens haar. Vanwege mijn klacht om de kleur kwam de techicus en bepaalde zelf kleur(ik had niks te zeggen zij wisten het wel) Toen weer elke week dagen zonder noodkroon. Hebben ze nieuwe afdrukken gemaakt omdat ze een grijs randje zagen van mijn tand hals afscheiding en ze de kronen behalve kleur ook wat hoger zouden maken. Dus ging ze ook slijpen aan mijn stompjes die geprepareerd waren voor de kronen.
Nu heb ik afgelopen week 7 dagen zonder noodkronen gezeten(ze waren er niet wegens feestdagen) en vandaag moest ik voor de echte kronen gaan. Nou niks paste!!! Rechts was ik weet niet hoeveel te hoog(denk dat ze dat bijna gat hadden gedicht waar licht doorheen scheen) en die 2 links pasten helemaal niet meer. Dus zij slijpen aan een stompje om het te laten passen en aan mijn goede kiezen maar niks.

Nou begrijp ik dat die ene kies niet meer past omdat de vulling er al heel vroeg uitviel en nooit gerepareerd is en omdat het stompje niet meer passend is op de kroon zoals ie ooit eerst was. Die andere is veranderd omdat ze die verhoogd hebben ofzo en misschien zijn ze wel zo omdat ze aan mijn tand hals overgang heeft geslepen.
Ik snap er niks meer van.
Nu zit ik weer met noodkronen want de kronen moeten langer gemaakt worden zegt ze zodat je mijn tandhals niet ziet. Deze noodkronen zijn enorm hoog ik krijg mijn kiezen niet eens op elkaar en ik heb last en nu weer wachten.

Ik wil niet als ik de nieuwe kronen krijg ze dan die ene kies niet vult en dat dat stompje gewoon leeg en afgebroken blijft, dat kan toch niet alleen opgevuld worden met definitieve pasta?

Helaas voor mij moest ik vooraf betalen, 1000 euro voor alles wat ik heb gedaan. Nu is mijn vraag : wat is jullie mening en waar is het nou fout gegaan? En ik denk erover om een instantie in te lichten over slechte tandartsen hier in spanje. Die maakt er dan werk van. Maar daar heb ik nog mijn geld niet mee terug. Moet ik wachten tot de definitieve kronen er zijn?
Kan het idd kwaad zo lang zonder noodkronen zitten? Kan het kwaad dat de kronen niet meer passend zijn door veranderingen aan de stompjes?
Ik heb hoofdpijn (te hoge noodkronen, last van gevoelige kiezen) en weet even niet meer hoe of wat, ik ga maar slapen.
Heel erg bedankt alvast voor de reacties