Behandelingen blog FlareUp

Author:
FlareUp
Posted:
zo, 10/24/2010 - 02:13
Tja waar zal ik beginnen... :smt001
Ik ben 25 jaar en ik heb al van jongs af aan tand problemen.. 3-4 jaar geleden ben ik zo mishandeld in de stoel dat ik van angst niet meer durfde te gaan..
Mijn hele leven ging eronder lijden! Op een gegeven moment kon ik de pijn niet meer verdoven met alcohol/bier/speed en heb ik de stap gezet om weer te beginnen met een traject.
Een maand geleden was het dan zover. Ik kon niet meer verdoofd worden aangezien de infectie in de wortel zat. De tandarts heeft er met de spuit ingedrukt (wat heel veel pijn deed) en direct daarna voelde ik niks meer! Er kwam even een noodvulling in de kies Ik had totaal geen pijn meer nadat de verdoving was uitgewerkt dus het kanaal was goed schoon.en ik moest 2 weken later terug komen. Dat was afgelopen woensdag. De 3 wortels werden gevuld en ik had totaal geen last van deze behandeling. 2 kiezen verderop zat nog een kies waar een zwart zakje onder te zien was.
http://img256.imageshack.us/img256/2872/voordebehandeling.th.jpg
De 2e van links was dus goed gelukt met de kanaal behandeling. De tand die je helemaal rechts ziet dat is de boosdoener..
Mijn tandarts heeft het kanaal goed schoongemaakt en hierop een nood vulling aangebracht.
Op weg naar huis begon het al met kloppen.. Maar ja ik dacht dat komt vast door de napijn.. Thuis gekomen begint de ellende. Barstende kiespijn! ibu en paracetamol doen het niet. 50mg oxazepam brengt me dan uiteindelijk toch in slaap gelukkig... Maar ja op het moment dat ik wakker wordt begint de pijn natuurlijk weer! Ik hield het niet meer en besloot de tandarts weer te bellen deze zei dat ik naar de spoed moest gaan om de nood vulling eruit te halen en schoon te maken. Zo gezegd zo gedaan.. De pijn blijft aan en deze tandarts schrijft me een kuur voor van 4 maal daags 500 mg amoxicilline.
http://img209.imageshack.us/img209/542/nade2ebehandeling.th.jpg
De tandarts stopt er even een veiltje in en meet op hoe diep de wortel is. Maar zoals je kunt zien zit er dus een heftige ontsteking onder..
Savonds begon de kuur aan te slaan en werd mijn wang dikker en dikker!
Dit is dan een flare up lees ik op dit forum. Witte bloedcellen zijn zich aan het verzamellen in de infectiehaard.. ( Ik ben al heel wat wijzer geworden nadat ik dit forum helemaal ben gaan doorspitten)ik ga nu de 2e dag van de zwelling in dus als het goed is moet het nu afbouwen en weer tot rust komen. Mijn vervolg afspraak is over een dikke week ongeveer.
Dan gaat hij de wkb afmaken als het tenminste tot rust is gekomen.
Dan zal ik even een update doen!

Sterkte aan alle kiespijn surfers op het forum!!