balen!!!

Author:
marja30
Posted:
vr, 11/21/2003 - 15:59
in mijn vorige bericht hebben jullie kunnen lezen dat 7 kiezen trekken onder narcose me enorm is tegengevallen.vandaag kwam er nog een tegenvaller bij.het plaatje past dus nog steeds niet omdat er 2 puntjes in de weg zitten die enorm zeer doen.Volgens de tandarts zijn het botsplinters.En die moeten dus weg.Ze heeft me beetje uitgelegd hoe dat gaat maar angsthaas als ik heb al weer potje zitten janken.Had het me allemaal zo anders voorgesteld en nu niks dan ellende.Ik heb enorme honger maar kan amper wat eten.De gaten in mijn mond zijn erg groot dus ben bang dater van alles in gaat zitten.
heeft er iemand ervaring met het weghalen van die botsplinters?De tandarts vond ook dat de chirurg wel erg hardhandig tekeer is gegaan gezien de wonden ed in mijn mond maarja daar schiet ik nu niks mee op.

marja
dj

Hoi,

Wat naar zeg..

Die botsplinters weghalen lijkt me niet zo'n zware ingreep eigenlijk. Vaak gaat het vanzelf maar daar kan jij niet op wachten natuurlijk.

Maar dat niet goed kunnen eten is heel erg, je kunt zo snel ondervoed raken en dan krijg je echt joekels van stemmingswisselingen.

Heb je een staafmixer (of zelfs alleen maar een stamper)? Het is een ideaal moment om een staafmixer aan te schaffen of te lenen.
Bij onderstaande link heb ik een idee voor een maaltijdsoep staan voor dit soort situaties.

http://www.tandarts.nl/phpBB/viewtopic.php?topic=2293&forum=9&2

Maar varieren kan ook natuurlijk. Bouillon is nu wel een aanrader hoor maar niet moksoepjes, daar zit niks in.
Maak het jezelf gemakkelijk nu, bouillon met alle groenten die je hebt, staafmixer erdoor en klaar. Die bonen kun je best door aardappel vervangen maar dan heb je wat meer eiwit nodig. Ik zou zeggen probeer nu ook multivitamine.
Bruine bonensoep of andere in blik kan ook, verder pureren is wel handig.

En brinta met melk kan goed. bv:
- wat brinta
- wat havermout
- melk misschien zelfs volle melk
- wat gemalen kokos of nog lekkerder wat santenschaafsel (kaasschaaf)
- beetje suiker
- scheutje roosvicee

of pindasoep:
- bouillon
- satesaus of pindakaas
- wat citroen/sinasappelsapsap (of azijn)
- als je ervan houdt: korianderblad!
- op smaak maken met zout en suiker
(- groenten of aardappelen of pureepoeder)
(- evt pureren)
Deze soep vult heel erg!

Sterkte hoor en schrijf maar gauw als je wat meer ideeen of uitleg over receptjes wilt.
Als je een bonensoep met iets als brinta combineert krijg je ook een goede eiwitsamenstelling binnen zonder nog veel vlees nodig te hebben.
Ohja, staafmixen iedere keer tien seconden ofzo en dan even wachten anders heb je kans dattie doorbrandt.

Doeg,

[ Dit Bericht is bewerkt door: dj op 2003-11-21 22:19 ]
vr, 11/21/2003 - 16:47 Permalink