Apexresectie in China: een afweging

Author:
PeterDewinne
Posted:
ma, 01/16/2012 - 14:21
Beste

Eerst en vooral bedankt om de tijd te nemen om dit bericht door te nemen.

1. Vorige maand werd vatsgesteld dat er een ontsteking was opgetreden bij een van mijn ontzenuwde voorste tanden. Aangezien in China woon en werk, ben ik dan maar teruggevlogen naar Europa om de behandeling te ondergaan. Het bleek hoogdringend te zijn, de stomatoloog besloot dat zelfs na de behandeling weinig kans was dat de tand gered zou kunnen worden.
Ik begrijp nog altijd niet wat daar concreet mee bedoeld wordt. Kan ik nu verwachten dat de tand een van deze dagen uitvalt, opnieuw ontsteekt... ? Aangezien de ontsteling zeer diep zat, is veel bot verwijderd tijdens de behandeling. Nu, twee weken, is er ietwat herstel opgetreden.

2. Toen ik op controle ging hier bij mijn tandarts in China, wees ik hem op een nieuw absces. Ditmaal op de tand nr. zes. Twee abscessen in amper een maand tijd terwijl ik vroeger nooit geen last had. Oorzaak was jammergenoeg opnieuw wortelpuntontsteking. Hoe kan dit nu? wat is de oorzaak hiervan? Kan stress op het werk meespelen of niet? Voor de rest heb ik absoluut geen gezondsheidsklachten. Ditmaal zou ik de ingreep in China moeten ondergaan in een publiek ziekenhuis. Zijn er grote hygienerisico's verbonden aan deze ingreep? Ik heb zeer weinig vertrouwen in Chinese hospitaals. Deze tand is esthetisch minder belangrijk. Is het niet beter meteen te opteren om de tand te laten trekken. Dan heb ik later nog steeds de optie te kiezen voor een implantaat (minder botverlies dan bij trekken) en dit kan ik laten doen bij privetandarts. De fistel bevindt zich opnieuw aan de tandrand, wat erop wijst dat de infectie sowieso al ver gevorderd is. de slaagkans van de apexresectie zou dus sowieso lager liggen. Zijn er data beschikbaar voor deze gevallen?

Hartelijk bedankt voor je antwoorden.
P.