Antwoord gekregen? Graag reactie!

Author:
Lieneke
Posted:
do, 09/23/2010 - 11:58
Beste gebruikers,

Onder onze vrijwillige professionals heerst er sinds enige tijd nogal wat onvrede.
Regelmatig wordt er hier uitgebreid antwoord gegeven op uw vragen of wordt er een wedervraag gesteld.
Het komt dan vaak voor dat er niet meer gereageerd wordt. De motivatie om dan nog uitgebreid vragen te beantwoorden wordt hierdoor aanzienlijk lager. Zou u zo beleefd willen zijn om onze vrijwilligers te antwoorden?

Het beheer
frustmarja009

Arme jullie.....
Ik ben wel blij met jullie antwoorden, ik zag wel "lieneke" rood staan, maar nu zie ik dit bericht pas.
Als ik steeds "dankjewel" mail, dan raakt het forum vervuild. O, die kun je dan even apart zetten.
Ik was ook blij met de persoon die me sterkte wenste.
En dat ik meer info heb dan van de artsen.
Het klopte, jullie antwoord van ruim een half jaar geleden.....!!!!!

Ik heb geen live contact met de andere forumgebruikers, dus ik kan geen bedankkaarten laten rondgaan, dat iedereen er wat leuks op schrijft....

Bedankt voor jullie werk, ik ben blij met dit forum!

groeten,
Marja
di, 11/02/2010 - 13:26 Permalink
frustmarja009

Hoi Lieneke,

Ik denk dat jullie te weinig complimenten krijgen, vandaar mijn reactie.

Ik ben blij dat jullie al vroegen hoe het met mijn nek was. Ik zit te zoeken op internet naar van alles (is er een relatie tussen nekklachten en duizeligheid? Is er een relatie met oorsuizen? Hebben hoortoesteldragers vaker kaakklachten en een splint? etc) Dan kom ik heel vaak op dit forum. Dus dat zegt al veel over jullie deskundigheid.
Bedankt voor jullie werk!

Marja
di, 11/02/2010 - 13:38 Permalink
cobravosje

Ik heb het niet over jou alleen, maar er zitten meer mensen op dit forum.
Ik heb zoiets van: er zal toch wel iemand iets weten ik zal niet de enigste zijn met dat probleem. Daarbij vind ik het wel zo netjes. Tuurlijk heb je een fulltime baan maar wat ik al zei het gaat over het algemeen niet over 1 iemand in het bijzonder
do, 11/04/2010 - 16:28 Permalink
Lieneke

Snap ik, maar ook de anderen weten dit niet van elkaar. En ook zij hebben het harstikke druk. Zeker in deze maanden; wil iedereen plots een prothese, brug of kroon en is er een stormloop van jongeren.
Ook zijn sommige vragen zo voor de hand of zijn ze eenvoudig op te zoeken dat we dan liever eerst andere vragen beantwoorden.
vr, 11/05/2010 - 08:19 Permalink
mecánico para …

oke begrijpelijk maar dan is het wel zo fijn als iemand reageerd al is het alleen maar om te zeggen dat je het niet weet.
Beetje principe kwestie denk ik.zeggen dat je iets niet weet vind ik persoonlijk een enorme forumvervuiling en daar zou ik uit principe niets mee van doen willen hebben.
Dus, geen antwoord...........gebruik ook de zoekfunctie eens en als er dan niets staat, dan zal het wel niet zo te beantwoorden zijn. Het is overigens geen garantie op succes hier.
vr, 11/05/2010 - 09:32 Permalink
frustmarja009

Soms is het fijn om ervaringen te delen, dat een ander iets soortgelijks heeft. Of dat de ander het even niet ziet zitten. Of als ik het minder zie zitten.
Dus dan praat ik even op emotioneel nivo, minder op "functioneel/informatief" nivo.
Derde partij kan het allebei als forumvervuilend ervaren........
Uiteindelijk stelt iedereen grenzen. De fulltimers met welke vragen ze wel beantwoorden. De vragenstellers met wat ze wel/niet opzoeken. Blijkbaar heb ik zulke ongewone vragen dat ik weinig vind via Google....
vr, 11/05/2010 - 10:03 Permalink
cobravosje

ehm.. dan snap ik ook niets van deze hele topic.
je moet dus WEL antwoorden als je reactie hebt gekregen, maar niet in iemand anders topic.
als iemand antwoord heeft gegeven op je vraag.. is alleen dankjewel zeggen toch net zoveel topic vervuiling als zeggen ik weet het niet?
nouja een gezonde discussie is nooit verkeerd maar ik snap hier dus niets van
vr, 11/05/2010 - 16:14 Permalink
Lieneke

Kijk...het is voor een TS'er een kleine moeite om te bevestigen dat het antwoord is gelezen. Maar om overal te reageren als professional is onbegonnen werk. Weet je hoeveel vragen er wel niet worden gesteld op een dag? Ik geloof dat u het punt mist...het punt is dat we heel graag onze vrijwilligers willen houden en dat kan door ze te laten weten dat u ze waardeert.
vr, 11/05/2010 - 16:21 Permalink
Romy32

ehm.. dan snap ik ook niets van deze hele topic.
je moet dus WEL antwoorden als je reactie hebt gekregen, maar niet in iemand anders topic.
als iemand antwoord heeft gegeven op je vraag.. is alleen dankjewel zeggen toch net zoveel topic vervuiling als zeggen ik weet het niet?
nouja een gezonde discussie is nooit verkeerd maar ik snap hier dus niets van

Zo moeilijk is het niet te begrijpen hoor. Gewoon even laten weten dat je het antwoord hebt gelezen, is naar mijn mening slechts een kwestie van fatsoen. Als jij iemand op straat de weg vraagt, en je krijgt antwoord, draai je je toch ook niet zonder iets te zeggen om en loopt weg?

Reageren op een bericht door te zeggen dat je het niet weet, heeft toch totaal geen zin? De topicstarter schiet daar helemaal niets mee op. Als je in een klas kinderen een vraag stelt, steken ze toch ook hun vinger niet op om vervolgens te zeggen: 'Ik weet het niet juf'.

Maargoed, dat is alleen maar hoe ik er tegenaan kijk.
vr, 11/05/2010 - 18:10 Permalink
frustmarja009

ik mail heel veel met tolken (omdat ik doof ben).
en dat zijn soms mails met maar een woordje: bedankt!
verder niks.
in de dovencultuur mag je kort mailen.
het is inderdaad fijn dat antwoordgever (m/v) weet dat antwoord gelezen is, dat vragensteller (m/v) weer een stapje verder is.
dus alle professionele antwoordgevers en alle ervaringsdeskundigen: BEDANKT!!!!!!! Ik ben blij dat dit forum er is, het is een moeilijk(er) jaar, pijn was frustrerend.
di, 11/09/2010 - 17:37 Permalink
vV

ehm.. dan snap ik ook niets van deze hele topic.
je moet dus WEL antwoorden als je reactie hebt gekregen, maar niet in iemand anders topic.
als iemand antwoord heeft gegeven op je vraag.. is alleen dankjewel zeggen toch net zoveel topic vervuiling als zeggen ik weet het niet?
nouja een gezonde discussie is nooit verkeerd maar ik snap hier dus niets van

in de eerste plaats is dit natuurlijk geen op zich zelf staand topic, het was gewoon een verzoek vanuit beheer, mede namens de mensen die veel tijd spenderen om vragen te bantwoorden.
Verder gaat het natuurlijk in de eerste plaats om goed fatsoen (waar in de huidige maatschappij al veel te weinig aanwezig is, en dat wordt alleen maar minder...).

Wat ik vaak zie is dat mensen veel te weinig de zoekfunctie gebruiken, en ook verzuimen eerst eens te rade gaan bij de eigen atandarts, om welke reden dan ook...

Jammer.
vr, 11/12/2010 - 11:03 Permalink
gabryberk

Ik ben pas nieuw op dit forum en mij valt het op dat mensen erg vaak niet meer reageren op een antwoord, van een forummedewerker, irritant lijkt me, en ook irritant om te lezen, dus ik vind het de normaalste zaak van de wereld dat je even reageert, op een antwoord.
Gabry
wo, 11/30/2011 - 08:30 Permalink
Kingfisher

Lijkt me niet meer dan normaal dat je even reageerd en/of een bedankje plaatst. Echter ik heb ook de indruk dat het aantal reacties van specialisten op de gestelde vragen zeer beperkt zijn.
Als ik zie hoeveel (simpele) vragen onbeantwoord zijn/blijven, vraag ik mij af of er wellicht niet te weinig specialisten hier actief zijn? Let wel, dit is geen verwijt doch zuiver een constatering mijnderzijds.
wo, 02/22/2012 - 15:06 Permalink
skeletje

Hallo Kingfisher,

Inderdaad is reageren het minst wat je kunt doen.(ook een stukje fatsoen)

Wat ik wel vindt is dat je niet uit het oog mag verliezen, dat vaak de simpele vragen (en dat zijn er veel)al meerdere malen zijn beantwoord. Hiervoor is dan ook de zoekfunctie. Daarbij mag je niet verlangen dat iemand waar je geen patiënt (klant) van bent je alles tot in detail uit kan leggen wat bij iemand nu precies het probleem is.
Als je genoeg info hebt,zal de prof op dit forum meestal proberen een zo goed mogelijk beeld te schetsen.

Vergeet niet dat dit mensen zijn die dit alles in hun vrije tijd doen, hierop mag en kun je geen kritiek hebben. (ook al is dit een constatering)

Ben blij dat er zo een forum is waar je feedback en ondersteuning kunt krijgen. Deze mensen bezitten geen glazen bol.

Ik vindt het super wat ze doen, ook al zijn de antwoorden voor sommige dan niet bevredigend genoeg (in hun ogen). Je kunt je ook de vraag stellen aan wie ligt dit.

Super wat jullie doen en laat je niet van de wijs brengen door enkele rotte appels, want die zijn er in de grote mensenwereld maar genoeg.

Ga zo door.

Groetjes
wo, 02/22/2012 - 19:26 Permalink
Kingfisher

Zeker, niets dan waardering voor de vrijwilligers die hier hun tijd in steken. Ik ben zelf ook vrijwilliger (in een andere beroepstak weliswaar) op diverse fora en het is altijd fijn als men een blijk van waardering geeft. Maar om te stellen dat je vanwege het vrijwillige karakter geen kritiek mag uiten, ben ik het niet mee eens. Doch voor de dudelijkheid, mijn constatering was niet als kritiek bedoeld.

Overigens wat de zoekfunctie betreft, daar heb je helemaal gelijk in. Vergeet echter niet dat de meeste mensen die hier hun vraag stelen, over het algemeen niet al te rustig achter de pc zitten gezien de aard van hun "probleem" of vraag :smt002

Keep up the good work!
wo, 02/22/2012 - 20:04 Permalink