andere manier wkb?

Author:
katapult
Posted:
vr, 03/10/2006 - 10:10
Hallo!

Van de week had ik een ontsteking in een kies - dus ik moest een wkb. Door alle stress heb ik niet helemaal gevolgd, maar die wkb is niet met de gebruikelijk 'vijltjes' uitgevoerd. Is er ook een andere methode om wkb te doen?
En zo ja, is dan het hele verhaal met kanaaltjes die schoon moeten dmv 'vijltjes' helemaal van de baan?

Ben benieuwd of iemand hier een antwoord op heeft.
bedankt alvast
Geke

Het zou kunnen dat het met 'rotary' instrumenten gedaan is. Dat is niet ouderwets met de hand vijlen. Tegenwoordig leren ze dat tenminste op de universiteit. Ik ben daar net te laat voor, want ik ben inmiddels bijna klaar. Ik kan niet precies uitleggen hoe dit systeem werkt, maar ik neem aan dat je dit zelf wel anders kunt ervaren dan de andere manier van een wortelkanaalbehandeling. Is de wortelkanaalbehandeling alleen maar gestart, of ook meteen gevuld? Want alleen starten is vaak ook snel voorbij, dat je het daarom niet helemaal hebt meegekregen misschien. Het hele verhaal dat het met vijltjes schoongemaakt moet worden is volgens mij nog niet helemaal van de baan. Bij kromme kanaaltjes en kanaaltjes die dichtzitten of die niet goed gevonden kunnen worden is vaak het gevoel erg belangrijk. Dus ik denk dat in die gevallen je vaak met vijltjes met de hand nog veel kunt bereiken. Maar ik heb zelf eigenlijk geen ervaring met het andere instrumentarium, misschien dat iemand anders op het forum er iets meer over kan vertellen.

Ik hoop dat het zo duidelijk is.

:smt006 Geke
vr, 03/10/2006 - 21:29 Permalink
katapult

Bedankt voor 't antwoord!

wkb is nog niet af in elk geval, er zit een noodvulling in. Ik ben nu antibiotica aan 't slikken en moet volgende week dinsdag terugkomen om die kies verder te behandelen. Dus ik denk datie inderdaad alleen maar gestart is. Ik was al blij dat de TA niet ging 'pielen' met die vijltjes, maar dat zou dus nog steeds kunnen als ik het goed begrijp. Ik zal het wel merken volgende week.
:roll:

t was wel echt de eerste keer in m'n leven dat ik blij was dat naar de tandarts kon :P ook een hele ervaring!
za, 03/11/2006 - 09:58 Permalink