amalgaan niet altijd te vervangen door composiet?

Author:
Pob
Posted:
vr, 08/12/2011 - 09:36
Goedemorgen allen, ik heb de volgende vraag:

Ik wil mijn amalgaan-vullingen allemaal laten vervangen door composiet en heb dat voorgelegd aan mijn tandarts. Volgens hem is dat niet altijd een optie, maar het blijft voor mij een vaag verhaal.

Kan iemand mij hier aangeven wanneer dat niet mogelijk zou zijn of nadelen zou hebben? En wat zijn dan de alternatieven?

Thanx
Rob
vV

persoonlijk ben ik van mening dat je met composiet juist meer kan dan met amalgaam. Het is wel zo dat wanneer je een grote amalgaamkroon hebt composiet waarschijnlijk geen optie meer is, maar ik denk dat een 95% van amalgaamvullingen probleemloos door composiet vervangen kunnen worden.
Als een amalgaamvulling zodanig is dat composiet niet meer kan ga je het over een kroon hebben. Mijn advies is: doorvragen bij de tandarts, plan opstellen. op foto`s en met mondonderzoek moet zo uit te maken zijn welke wel en welke niet kunnen, en wat dan.
wo, 08/17/2011 - 08:07 Permalink
Karnik23

Amalgaamvullingen lijden niet vaak tot overschrijding van de normwaarden in het lichaam. Het is daarom helemaal niet nodig om amalgaamvullingen te laten vervangen door composiet. Dergelijke behandelingen zijn ingrijpend en kostbaar, de enige die er beter van wordt is de tandarts. Vervanging is pas nodig als u ontstekingen in de mond hebt. En als de aangetroffen waarden in bloed en ontlasting toch boven de normen zit moet u eerder denken aan een foute zenuwbehandeling van de tandarts.
wo, 01/14/2015 - 20:26 Permalink